Antrenorul Viorel Tănase pleacă de la FCM Dunărea la Farul / UPDATE

Antrenorul Viorel Tănase pleacă de la FCM Dunărea la Farul / UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Tehnicianul gălăţean are ca obiectiv promovarea echipei constănţene în Liga I chiar din acest sezon, deşi Farul este acum doar pe locul 10 * Secundul lui Tase la Dunărea, Eugen Baştină, a fost ofertat să devină antrenor principal al echipei gălăţene

Antrenorul Viorel Tănase a decis să plece de la FCM Dunărea Galaţi, acceptând oferta de a prelua conducerea tehnică a echipei Farul Constanţa. Negocierile au fost finalizate, iar contractul urma să fie semnat aseară. „Am acceptat oferta celor de la Farul, este vorba de un  contract pe doi ani şi jumătate, un proiect al cărui obiectiv este readucerea echipei constănţene în prima ligă. M-a atras proiectul foarte ambiţios prezentat de patronul de la Farul, Giani Nedelcu, este o provocare pentru mine, una care-mi oferă şansa să fac un pas înainte în carieră”, ne-a declarat Tase.

Vrea să promoveze din acest sezon

Deşi cei de la Farul i-au fixat ca obiectiv promovarea în Liga I în campionatul viitor, Viorel Tănase spune că va forţa reuşirea acestei performanţe încă din acest sezon, cu toate că noua sa echipă se află doar pe locul 10 în ierarhia seriei I din liga secundă. „Sunt şapte puncte de recuperat până la locul doi, consider că putem recupera şi să promovăm chiar din acest an. Totul depinde de campania de transferări din această iarnă, eu le-am propus achiziţia a şase jucători. Mi s-a promis că se încearcă aceste transferuri, iar dacă se va reuşi acest lucru avem şanse”, a declarat Viorel Tănase. În acest momente, Farul are în lot doar 16 jucători.

Cei de la Dunărea n-au ştiut nimic

Conducătorii lui FCM Dunărea spun că nu au ştiut nimic despre oferta făcută lui Tase de către Farul, cu atât mai puţin despre avansarea negocierilor, astfel că plecarea antrenorului principal a reprezentat o surpriză totală. „Am aflat abia joi seară, foarte târziu, când m-a sunat Tase să-mi spună că s-a înţeles cu cei de la Farul. M-a deranjat maniera în care pleacă, faptul că nu ne-a spus nimic, plus momentul în care o face, cu numai patru zile înaintea reluării antrenamentelor. Ca prieten, l-am înţeles, dar ca preşedinte modul în care pleacă mi-a lăsat un gust amar”, ne-a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea.

Braşoveanu şi Tănase s-au întâlnit, ieri la prânz, la sediul clubului, unde au semnat rezilierea contractului dintre club şi antrenor pe cale amiabilă.

Baştină, ofertat să preia echipa

Cel mai probabil, noul antrenor principal al echipei gălăţene de Liga a II-a va fi Eugen Baştină, cel care i-a fost lui Tănase coechipier în perioada în care juca pentru Oţelul şi apoi secund în cei doi ani în care a stat ca antrenor principal la FCM Dunărea.

Baştină se afla, ieri, la Braşov în momentul în care a aflat de plecarea lui Tănase şi de intenţia celor din fruntea clubul de a-i încredinţa conducerea tehnică a echipei.

„L-am sunat pe Baştină şi i-am spus că-l vrem antrenor principal, cu un contract pe o perioadă de un an şi jumătate. Vom începe să ne gândim la alte variante doar dacă el ne va refuza. Nu este o situaţie favorabilă de a prelua o echipă ca principal din punct de vedere al poziţiei din clasament, dar prin prisma valorii jucătorilor din lot este o situaţie avantajoasă. Îl aşteptăm să se întoarcă în Galaţi, să discutăm concret”, a precizat Braşoveanu.

„Ar fi un pas înainte pentru mine”

Eugen Baştină pare tentat să accepte, mai ales că este prima sa oportunitate de conduce o echipă din postura de antrenor principal. „Mă aflu deja în drum spre casă, o să iau o decizie după ce discut cu preşedintele, să văd ce se vrea de la mine şi în ce condiţii. În principiu, sunt dispus să accept, ar fi un pas înainte în carieră, doar practicând poţi progresa ca antrenor principal. Cu ce experienţă am acumulat ca jucător, cu ce am învăţat de la Tase, cred că pot face faţă acestei provocări”, a spus Baştină.

FCM Dunărea se află pe locul 11 la jumătatea campionatului, cu aceeaşi zestre de 19 puncte ca Farul. Reunirea lotului după vacanţă este programată luni, 9 ianuarie.

Citit 2287 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.