„Oţelarul” Tănasă, trei săptămâni de ghips!

„Oţelarul” Tănasă, trei săptămâni de ghips!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Atacantul care a înscris două goluri pentru Galaţi în penultima etapă a turului de campionat iese din circuit pentru cel puţin o lună şi jumătate, din cauza unei accidentări foarte pretenţioase * În timpul unui antrenament din stagiul pe care-l petrece la Târgu Ocna, Marian Tănasă şi-a fracturat scheletul labei piciorului stâng şi-l obligă pe antrenorul Grigoraş să numere un golgeter în minus în perspectiva primei părţi a returului

Se dovedeşte încă o dată valabilitatea zicalei că nu scapi de ceea ce te temi. Ieri, antrenorul Petre Grigoraş şi-a pus mâinile în cap văzând cum, chiar sub ochii săi, i se accidentează serios unul dintre puţinii atacanţi de care dispune. „Nu vreau să risc accidentarea jucătorilor pe terenul de lângă hotelul în care stăm”, spunea tehnicianul formaţiei gălăţene cu numai o zi înainte!

Ei bine, Marian Tănasă, vârful adus la Oţelul în toamna anului precedent, n-a păţit-o pe suprafaţa îngheţată care-i provoacă frisoane antrenorului, ci în sala în care sunt şi aparate de forţă, dar şi un spaţiu destinat jocului cu mingea. Fiind în alergare, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a călcat strâmb şi s-a prăvălit, alertând echipa medicală.

La Târgu Ocna, ca la el acasă

Diagnosticul nu este deloc prietenos cu cel care a marcat trei goluri în turul campionatului pentru gruparea roş-alb-albastră: fractură de metatars la piciorul stâng! Ce înseamnă asta? Unul dintre oasele labei piciorului s-a fisurat şi are nevoie de o îndelungată perioadă de recuperare.

Tănasă a fost dus la spital şi a primit o faşă ghipsată pe care o va purta trei săptămâni, iar asta înseamnă că nu numai stagiul de pregătire din Antalya sare din schemă, ci şi câteva etape din returul Ligii I, ediţia 2008-2009!

Culmea este că sportivul de origine băcăuană s-a accidentat la el acasă, atacantul fiind obişnuit cu perioadele de pregătire la Târgu Ocna încă de când avea 14 ani. „Cunosc această staţiune ca pe propria casă. Îi ştiu şi pe copiii celor care lucrează la hotel”, povestea Marian înainte de plecarea cu Oţelul în acest stagiu ghinionist.

Chivu a păţit-o la fel!

Petre Grigoraş este mâhnit de această întâmplare şi iniţial dorea să amâne orice dialog. „Nu ştiu ce să zic, te rog să nu mă întrebi nimic”, a spus tehnicianul, pentru ca apoi să-şi exprime speranţa ca elevul său să revină pe gazon mai devreme decât se estimează. „Cel puţin o lună şi jumătate este out! Este o accidentare de durată, această fractură fiind foarte periculoasă. Cristi Chivu, căpitanul naţionalei, a avut o problemă asemănătoare, şi a revenit foarte greu. Bine că nu-i fractură cu deplasare, mizez pe tăria jucătorului, însă din păcate el pierde şi toată pregătirea de iarnă”, a conchis omul de pe banca tehnică a formaţiei dunărene.

Explicaţie foto: Marian Tănasă, un ghinionist care avea şanse să înceapă returul ca titular în tricoul Oţelului

Citit 3086 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.