Scandal după meciul cu Astra! Campionii au fost agresaţi în propriul stadion

Scandal după meciul cu Astra! Campionii au fost agresaţi în propriul stadion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fotbaliştii Oţelului au fost aşteptaţi la stadion, la revenirea în Galaţi, de un grup de „ultraşi”, care le-au cerut explicaţii pentru rezultatele slabe din ultima vreme. Discuţiile au degenerat, unii jucători au fost scuipaţi, cu greu reuşindu-se să se evite o bătaie în toată regula

Scandal la stadionul „Oţelul”, vineri noapte, în momentul în care echipa s-a întors de la Ploieşti, după meciul pierdut cu Astra (scor 1-3). Un grup de „ultraşi” a aşteptat  echipa gălăţeană pentru a cere socoteală pentru jocul şi rezultatele dezamăgitoare din ultima vreme, nervii au cedat şi s-a ajuns să se sară la bătaie la jucători, conform celor din conducerea clubului.

Iniţial, n-au fost probleme în timpul dialogului dintre ultraşi şi căpitanul echipei, Sergiu Costin, dar lucrurile au degenerat după o reacţie nervoasă a lui Grahovac, conform celor relatate de unul dintre membrii galeriei prezent la incident.

Unii dintre fotbalişti au fost scuipaţi, Cristian Sârghi fiind unul dintre ei, în momentul în care a intervenit pentru a aplana conflictul şi a despărţi cele două tabere.

Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, şi-a exprimat indignarea faţă de atitudinea avută de acel grup de ultraşi, spunând că este inadmisibil ca jucătorii care au cucerit titlul de campioană să fie trataţi astfel, chiar dacă toată lumea este supărată din cauza evoluţiilor din ultimele meciuri.

„Nu se pune problema că aceşti jucători nu vor, pur şi simplu nu pot, au clacat mintal. Iar într-un astfel de moment, în loc să fie ajutaţi, ei sunt înjuraţi şi scuipaţi. Fie doar şi pentru ce au făcut campionat trecut, merită respectaţi. Au adus primul şi poate ultimul titlu, nimeni nu spera la aşa ceva, au făcut oameni fericiţi. Dincolo de slăbiciunile lor, au dus imaginea Galaţiului în toată lumea prin participarea în Liga Campionilor, pentru tot ce au făcut merită scuzaţi. S-a sărit la bătaie asupra lor, este inadmisibil. Este cale lungă de la neputinţă la hoţie, sunt acuzaţi pe nedrept de lucruri necurate. O spun cu toată responsabilitatea omului care a fost zi de zi implicat la echipă, Oţelul este cea mai curată campioană din ultimii ani, titlul a fost câştigat numai prin mijloace corecte. Îi rog pe suporteri să nu se lase manipulaţi, să nu creadă vorbele otrăvite aruncate de toţi frustraţii, ofticaţi că Oţelul a reuşit ceea ce ei nu au fost în stare”, a declarat Marius Stan.

La fel ca în '89

Conducătorul clubului şi-a amintit că Oţelul a mai trecut printr-o situaţie similară, cu probleme mari de motivaţie, chiar când el era jucător. „Îi înţeleg, mai ales că am trăit pe propria piele un astfel de moment. După ce am bătut pe Juventus în 1988, anul următor am retrogradat, cu toate că eram aceeaşi jucători, exact la fel ca acum. Suntem nemulţumiţi rău, dar trebuie făcută diferenţa dintre a nu vrea şi a nu putea”, a adăugat Stan.

Marian Căpăţînă, Marian Săvăstru

 

Citit 3818 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.