Gala Lucian Bute: DNA a fost sesizată privind fapte penale comise de gălăţeanul Rudel Obreja

Gala Lucian Bute: DNA a fost sesizată privind fapte penale comise de gălăţeanul Rudel Obreja
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de gălăţeanul Rudel Obreja în contextul organizării Galei "Campion pentru România", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucureşti.

În nota de control întocmită de inspectorii DLAF şi înaintată DNA, notă obţinută de Agenţia Mediafax, este descris modul în care Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei de box "Campion pentru România" unei firme care îi aparţinea tot lui.

În baza acestui contract de exclusivitate de la federaţia condusă de Obreja, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obţinut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect "Promovarea brandului turistic al României". Valoarea a fost stabilită în baza unui studiu întocmit de The AdComp - Divizia de Publicitate SRL, la comanda Europlus Computers, valoare pe care MDRT "şi-a însuşit-o".

Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia că firma lui Rudel Obreja nu avea în niciun caz capacitatea tehnică şi profesională de organiza o asemena gală sau de a presta servicii de promovare a României ca destinaţie turistică şi a brandului naţional. Cu numai două luni înainte de organizarea galei, firma lui Obreja, Europlus Computers, care avea patru angajaţi - doi part-time cu patru ore pe zi şi doi part-time cu două ore pe zi - şi-a adăugat ca activităţi secundare "serviciile de reprezentare media" şi "Activităţile agenţiilor de publicitate". Firma însă nu a angajat vreun specialist în aceste domenii, din datele ITM reieşind că până la momentul la care a primit contractul de la minister a avut aceiaşi patru angajaţi: un contabil, un subinginer electronist, un inginer electromecanic şi un consilier juridic.

În aceste condiţi, DLAF a ajuns la concluzia că MDRT a încheiat contractul cu firma lui Obreja în baza exclusivităţii pe care aceasta o primise de la Federaţia de Box condusă tot de el.

Valoarea totală a contractului dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Europlus Computers, firma preşedintelui Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care a organizat evenimentul în care a boxat şi Lucian Bute, a fost de 1,93 milioane euro fără TVA.

Gala de box profesionist "Campion pentru România", în cadrul căreia a avut loc şi meciul dintre Lucian Bute şi francezul Jean-Paul Mendy s-a desfăşurat pe 9 iulie la Romexpo. La 1 noiembrie 2011, MDRT anunţa că firma lui Rudel Obreja va încasa suma de 1,53 milioane euro, fără TVA, cu aproape 400.000 euro mai puţin decât valoarea din contract, întrucât nu şi-a îndeplinit unele obligaţii.



Rudel Obreja s-a născut în Galaţi, la data de 6 august 1965. În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box. În vara anului trecut, Rudel Obreja a fost prezent la Galaţi cu ocazia slujbei religioase în cadrul căreia pugilistul gălăţean Lucian Bute a botezat un copil. 

 

Citit 1968 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.