Oţelul - FCM Tg. Mureş: Meciul împăcării cu fanii
Foto: Foto: Ionatan Tutu

Oţelul - FCM Tg. Mureş: Meciul împăcării cu fanii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul joacă duminică pentru a pune capăt celei mai zbuciumate perioade din ultimii doi ani, echipa gălăţeană venind după două săptămâni marcate de două eşecuri consecutive şi de efectul negativ avut de acestea asupra relaţiei cu suporterii * Oţelul – FCM Tg. Mureş, din etapa a 28-a a Ligii I, se joacă duminică, de la ora 18.30

Partida cu FCM Tg.Mureş îi poate relansa pe „roş-alb-albaştrii” în lupta pentru locul cinci, cel puţin aşa consideră jucătorii. În plus, are şi o miză suplimentară, cea a pecetluirii împăcării cu suporterii printr-o victorie, după incidentul de săptămâna trecută, de după meciul cu Astra, când se lăsase cu înjurături şi îmbrânceli între cei din echipă şi o parte a galerie.

Au făcut pace

Un prim pas, important, a fost făcut joi seară, când directorul general Marius Stan, antrenorul Dorinel Munteanu, împreună cu jucătorii Cristian Sârghi, Adrian Sălăgeanu, Silviu Ilie, Sergiu Costin şi Branko Grahovac s-au întâlnit cu fanii pentru a aplana conflictul.  Mai întâi, „ultraşii” au avut de reproşat atitudinea echipei din repriza secundă a partidei cu Steaua, iar apoi mustrările au avut ca subiect reacţia jucătorilor şi antrenorului la episodul amintit de după partida cu Astra. Apoi, fundaşul Adrian Sălăgeanu şi-a cerut scuze pentru vorbele grele aruncate suporterilor la nervi. Branko Grahovac a părăsit primul sala de conferinţe, acuzând că a fost ameninţat cu moartea de către un fan pe pagina sa de Facebook. Reprezentanţii grupurilor de fani s-au dezis de aceste ameninţări, în timp ce bosniacul din poarta Oţelului a precizat că a făcut plângere la Poliţie. La finalul întâlnirii s-a ajuns la concluzia că au fost greşeli de ambele părţi şi că interesul clubului este mai presus de orice, astfel că s-a făcut pace între echipă şi fani, punându-se accent pe respectul reciproc.

Căpitanul campioanei, Sergiu Costin, consideră benefică întâlnirea şi că din tot acest iureş clubul a ieşit mai puternic. “Acum atmosfera e foarte bună, trecem peste orice, iar această întâlnire ne-a întărit, pentru că tot ce contează e familia Oţelul şi doar împreună putem avea performanţe. Ne-am călit, mai ales prin toate atacurile mediatice prin care am trecut. Odată cu acest meci, trebuie să reintrăm pe făgaşul nostru, să ne regăsim acea mentalitate de învingători”, a declarat Sergiu Costin.

Optimistul Giurgiu

Altfel, în ciuda declaraţiilor pesimiste ale directorului general Marius Stan, care a afirmat că nu mai este nicio şansă pentru o clasare în primele cinci locuri, cele ce duc în cupele europene, mijlocaşul Gabriel Giurgiu spune că nu renunţă la luptă, considerând că încă mai sunt şanse să se abţină accesul în Europa League. „Noi mai credem în realizarea obiectivului, pentru că până la final se pot întâmpla multe, mai ales că vor fi meciuri din trei în trei zile şi putem profita. Respect opinia preşedintelui Marius Stan, dar vom încerca să îi demonstrăm contrariul, să arătăm că putem mai mult”, a spus Giurgiu.

Antrenorul Dorinel Munteanu nu se va putea baza în acest joc pe Filip şi Perendija, ambii fiind suspendaţi pentru cumulul de cartonaşe galbene.

 

Citit 1459 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.