Elena Andrieş îşi obligă antrenorii să o ducă în Guatemala

Elena Andrieş îşi obligă antrenorii să o ducă în Guatemala
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Federaţia Română de Haltere intenţiona să nu o trimită pe sportiva din Galaţi la Campionatul Mondial pentru juniori, la doar o lună după „europenele” de seniori, considerându-se că este imposibil să fie atât de repede din nou într-o formă acceptabilă * Andrieş a demonstrat contrariul la Cupa României – tineret, astfel că va pleca împreună cu o altă gălăţeancă, Andreea Marcovici, la CM de luna viitoare

 

Sportiva gălăţeană în vârstă de 17 ani, care la începutul lunii se clasa pe locul patru la Campionatul European de seniori, continuă se se afle într-o formă sportivă de invidiat, care a dat peste cap planurile iniţiale ale antrenorilor de la lotul naţional.

Zilele trecute, la Cupa României pentru tineret (sportivi cu vârsta până în 23 de ani) Elena Andrieş a reuşit un nou concurs de excepţie, în cadrul căruia a stabilit noi recorduri naţionale. În condiţiile timpului foarte scurt care a trecut de la „europene”, Andrieş nu avea cum să se mai încadreze în categoria sa de greutate obişnuită (48 kg.), astfel că a concurat la cea imediat superioară (53 kg). La stilul smuls a ridicat bara încărcată cu 85 de kilograme, la aruncat s-a descurcat fără probleme cu 102 kg., performanţe cu care s-a clasat pe primul loc la ambele stiluri şi, implicit, la total. Totodată, cu aceste rezultate, a doborât recordurile naţionale (smuls, aruncat şi total) de la juniori Under 20 şi de la tineret ale acestei categorii de greutate.

Aceste performanţe i-au determinat pe antrenorul Mihai Nicolae şi pe preşedintele federaţiei de specialitate, Nicu Vlad, să-şi modifice planurile iniţiale şi să decidă participarea Elenei Andrieş la Campionatul Mondial de juniori Under 20 de luna viitoare. „Iniţial am considerat că acest campionat mondial este prea aproape ca perioadă de timp de europenele de seniori şi că nu avem cum să o ducem atât de repede la un nou vârf de formă, mai ales că nu poate face categoria ei de greutate de două ori la interval de o lună. De aceea a şi concurat la Oneşti mai sus, la 53 de kg, dar rezultatele de aici au fost atât de bune încât practic ne-a obligat să decidem să meargă şi la aceste mondiale, deşi va concura tot la 53 de kilograme”, a declarat antrenorul gălăţean Mihai Nicolae. 

Două gălăţence pentru medalii mondiale

Campionatul Mondial al juniorilor de 20 de ani va avea loc în Guatemala, în perioada 8 - 18 mai, România urmând să fie prezentă cu o delegaţie destul de numeroasă, din care vor face parte şapte sportivi. În afară de Andrieş, printre aceştia se mai află o halterofilă din Galaţi, Andreea Marcovici, care va concura în cadrul categoriei 63 de kg.

Un alt reprezentant al Centrului de Pregătire Olimpică pentru junioare din Galaţi la această competiţie va fi antrenorul Costel Dimofte. Acesta este totdată şi arbitru internaţional şi va merge în Guatemala din această postură.

Citit 1139 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.