Oţelul va juca pentru a noua oară în cupele europene: "Am reuşit să ne atingem obiectivul"
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul va juca pentru a noua oară în cupele europene: "Am reuşit să ne atingem obiectivul"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană este sigură că va reprezenta din toamnă România pentru a noua oară într-o cupă europeană * Matematic, HC Oţelul nu mai are cum să piardă locul 5, chiar dacă în etapa a 24-a a Ligii Naţionale a fost învinsă, de SCM Universitatea Craiova, scor 36-32 * Miercuri, de la ora 17.00, în Sala "Siderurgistul", vine semifinalista Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea

Două etape au mai rămas de disputat din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, dar HC Oţelul Galaţi şi-a securizat locul cinci, poziţie care îi permite să evolueze din toamnă într-o competiţie europeană. În 1996-1997 a fost primul sezon când echipa gălăţeană s-a duelat cu adversari de peste graniţă, din toamnă urmând să evolueze pentru a noua oară într-o astfel de întrecere. Două semifinale de Cupa EHF şi una de City Cup (în prezent Cupa Challenge) au fost performanţele care au făcut din Oţelul o echipă cunoscută pe bătrânul continent.

 

Explicaţia succesului

Un tur de campionat excelent, cu victorii în faţa unor echipe puternice precum „U” Jolidon Cluj, HC Zalău, Corona Braşov sau CSM Bucureşti au contat decisiv în obţinerea biletelor pentru Europa. La baza acestor rezultate a stat fără nicio urmă de îndoială venirea antrenoarei Alexandrina Soare. A propulsat două jucătoare la naţionala României, Diana Druţu şi Nicoleta Tudor, şi a făcut din Oţelul o echipă imbatabilă pe propriul teren, cu excepţia meciului cu Dunărea Brăila.

Nici norocul nu a lipsit din această ecuaţie. Chiar dacă au pierdut sâmbătă meciul cu SCM Craiova (scor 36-32), „oţelarele” au beneficiat de rezultatele indirecte, eşecul celor de la Corona Braşov la Brăila fiind cel care a închis definitiv lupta pentru locul cinci, ultimul de Europa. Astfel, cu două etape înaintea finalului de campionat, Oţelul ocupă locul V (27 de puncte), la o distanţă de cinci puncte faţă de echipa imediat clasată, ASC Corona Braşov.

 

"Am reuşit să ne atingem obiectivul"

„Faţă  de restul jocurilor disputate în acest an, de data aceasta am văzut la fete o dorinţă de a obţine un rezultat favorabil. Din păcate, am greşit cam mult la început, noi am revenit tare din urmă dar n-a mai fost timp să egalăm. Chiar dacă am pierdut, de data aceasta, ne-au ajutat celelalte rezultate şi, în ciuda tuturor problemelor cu care ne-am confruntat, ne-am asigurat locul cinci, care este echivalent cu participarea în viitoarea ediţie a Cupei EHF. Le felicit pe fete, au trecut peste momente dificile, au strâns din dinţi şi am reuşit să ne atingem obiectivul”, a precizat antrenoarea Alexandrina Soare, care deja se gândeşte la meciul de miercuri (2 mai, ora 17.00, Sala „Siderurgistul”) cu multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea.

SCM Craiova – Oţelul Galaţi 36-32 (19-13)

Etapa a 24-a a Ligii Naţionale;

Arbitri: Barbu – Nica (Argeş);

Craiova: Barbu – Gatzel-Han 11, Briscan 10, Tiţă 4, Apipie 3, Ilie 3, Ianaşi 2, Pătuleanu 1, Lazarin 1, Gogoriţă 1;

Oţelul: Bobeică, Ciontu, Nica – Druţu 15, Pavăl 6, Curtean 4, Gheorghe 3, Manda 3, Mărginean 1, Bodîrlău, Cioaric, Artean, Trandafir şi Tudor;

Aruncări de la 7m: Craiova – 7 (6 transformate); Oţelul 6 (6);

Minute de eliminare: 4-8.

Citit 1578 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2012 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.