„Oţelarii” au reuşit o nouă victorie în Antalya

„Oţelarii” au reuşit o nouă victorie în Antalya
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul a câştigat partida de verificare disputată sâmbătă seară în sudul Turciei (scor 1-0) în faţa celui mai nou proiect fotbalistic din Kazahstan - Lokomotiv Astana * Golul victoriei a fost reuşit de Pena (min.76), în urma unei pase de portar de peste 70 de metri *

Abia sâmbătă dimineaţă şi-au aflat „oţelarii” adversarul, agentul care se ocupă de şederea lor în Turcia fiind prins şi în programul altor echipe care îşi desfăşoară pregătirea de iarnă la malul Mării Mediterane. Lokomotiv Astana, o formaţie nou-nouţă, creată prin fuziunea altor două (criza se manifestă din plin şi în Kazahstan), este considerată jucăria preferată a fratelui preşedintelui acestei ţări. Poate şi de aceea gruparea din spaţiul ex-sovietic îşi va disputa în capitală meciurile de pe teren propriu.

„N-am văzut echipă care să alerge atât de mult. Parcă erau turbaţi, nebuni, cu presing non-stop! Ne bucurăm că i-au alergat pe ai noştri în halul acesta, antrenamentul a fost bun de tot”, a ţinut să-i laude directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Gălăţenii - dărâmaţi de oboseală

Nivelul fotbalistic al partidei n-a mai fost la fel de meritoriu, roş-alb-albaştrii lui Petre Grigoraş acuzând oboseala acumulată în ultimele zile. „Zilnic am făcut şi vom face câte două antrenamente, pentru că suntem oarecum în urmă după stagiul de la Tg. Ocna. N-a ieşit ceva grozav, dar mă bucur că am câştigat şi chiar şi în aceste condiţii”, a apreciat tehnicianul gălăţenilor.

Ocaziile de gol au putut fi numărate pe degete, Paraschiv, de două ori (23’, 62’) şi Pena (41’) irosind momente prielnice de poartă – de fiecare dată, mingea a ocolit... mişeleşte cadrul! „Le răzbunăm în campionat”, a adăugat Grigoraş, foarte mulţumit de felul în care trag de ei roş-alb-albaştrii deplasaţi în Antalya.

Fază de circ înainte de gol

Golul de sâmbătă seară ar putea rula oricând pe genericele emisiunilor de sport, însă nicio cameră de luat vederi n-a fost prezentă la arena din staţiunea turcă. Mingea a fost şutată de goalkeeperul Oţelului, Kolev, din propriul careu, până în marginea suprafeţei de pedeapsă a kazahilor. Purtătorul de mănuşi al lui Lokomotiv s-a repezit să prindă balonul, dar acelaşi lucru a dorit să facă şi ultimul apărător, comunicarea lor suferind un grav scurtcircuit.

Cei doi aproape că s-au dat cap în cap, iar Marius Pena, omul care a marcat trei goluri pentru Oţelul în turul campionatului Ligii I, a rămas singur cu plasa în faţă (76’). Şi aşa a mai ieşit o victorie - una chinuită, pe tărâm otoman pentru gruparea dunăreană.

Oţelul a început partida în următoarea formulă: Kolev – Râpă, Sârghi, Jelev, Sălăgean – Paraschiv, Costin, Iorga – Vitaici, Pena, Ibeh. Au mai intrat după pauză: Ilie, Elek, Tismănaru, Hurdubei, Avram şi Abraham. Antrenor: Petre Grigoraş.

Explicaţie foto: Marius Pena (în mijloc) a marcat golul victoriei cu Lokomotiv Astana, dar a avut nevoie de o bulibăşeală generală în defensiva adversă

Citit 1636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.