Avram, Prâslea de la Oţelul!

Avram, Prâslea de la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prestaţiile sale din Turcia obligă, juniorul Alexandru Avram devenind un subiect interesant după cele două goluri marcate, chiar şi în meciuri amicale * Se pregăteşte de doi ani cu lotul de seniori şi este poreclit Kaka, cunoscătorii ştiu de ce * Are şanse uriaşe de a ajunge fotbalist de top! *

I se spune Kaka, după numele celebrului brazilian de la AC Milan, şi există câteva argumente care-i ţin porecla în picioare: la chip seamănă foarte bine, are statura impozantă a sud-americanului (1,91 metri / 84 kg) şi ştie cu mingea ceva de speriat. De vreo doi ani se pregăteşte cu lotul de seniori al Oţelului – da, n-avea nici măcar 16 ani când se dezechipa în acelaşi vestiar cu Paraschiv şi Costin! – şi pare să se fi scuturat definitiv de hainele şi apucăturile copilăriei.

În cantonamentul din Antalya, Alexandru Avram a marcat două goluri (este golgeterul amicalelor din acest an), a fost aproape de a mai înscrie şi cu alte ocazii, şi bate insistent la porţile titularizării.

„Nu mai vreau bani, îl iau pe Kaka”

„Vă propun o surpriză pentru retur”, spunea antrenorul Grigoraş, înaintea turneului din sudul Turciei, şi se pare că n-a vorbit degeaba, Avram pregătindu-se exemplar alături de mult mai căliţii săi coechipieri. A înscris două goluri spectaculoase cu Metalurg Skopje şi Illiciveţ Mariupol, nu mai are probleme cu greutatea, aşa cum se întâmpla în trecut, şi este mult mai comunicativ.

Mezinul grupului deplasat în Antalya este preferatul tehnicianului, care i-a şi acordat şansa debutului în aprilie 2008, atunci când puştiul a împlinit 17 ani. „Prezidente, nu mă mai interesează ratele din contract pe care trebuie să mi le achiţi, eu îl iau pe Kaka şi sunt mulţumit”, i-a transmis în glumă Grig directorului general Marius Stan.

Anul trecut strângea maimuţoi, acum goluri

Avram, component al lotului naţional „Under 18”, a fost adus la Oţelul de directorul sportiv Ilie Hagioglu, el fiind „pescuit” de la Liceul cu Program Sportiv din Galaţi. „Grig, dacă-l vezi cum mângâie mingea, o să te îndrăgosteşti de el”, i-a transmis atunci telefonic antrenorului roş-alb-albaştrilor care se afla tot în Antalya, într-un stagiu de pregătire.

„De obicei, nu mă îndrăgostesc de bărbaţi, dar dacă zici tu…”, i-a răspuns hâtrul de pe banca tehnică, iar micul Kaka avea să-i intre la suflet. „Aştept să se mai maturizeze, pentru că anul trecut frecventa jocuri cu maimuţoi. Băga fise şi pleca în cameră cu un braţ de jucării de pluş”, a ţinut să-l avertizeze Petre Grigoraş pe cel care ar putea ajunge fotbalist de milioane de euro.

Explicaţie foto: Alexandru Avram s-a maturizat sensibil în această iarnă sau, cum ar zice antrenorul Grigoraş, „nu mai are probleme cu bila”

Citit 3564 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.