Cu „Viaţa liberă” pe Mont Blanc! Atitudinea a învins altitudinea (FOTO)

Cu „Viaţa liberă” pe Mont Blanc! Atitudinea a învins altitudinea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alpinistul gălăţean Tiberiu Pintilie s-a întors de pe vârful Mont Blanc şi pregăteşte plecarea în Pamir, unde vrea să înfingă steagul cu însemnele Galaţiului pe două vârfuri de peste 7.000 de metri

A văzut Alpii în toată splendoarea lor de pe cel mai înalt punct al acestora, împărţind bucuria acestei imagini de vis cu gălăţenii săi, prin intermediul Vieţii libere, ziar pe care l-a avut în rucsac pentru a-l citi la 4810 metri, pe vârful Mont Blanc. Este vorba de unul dintre cei mai curajoşi gălăţeni, deja celebrul Tiberiu Pintilie, revenit doar pentru câteva zile în ţară după ascensiunea masivului muntos cu cel mai cel mai înalt vârf din Alpi şi din Europa de Vest. situat pe graniţa dintre Franţa şi Italia.

 „Mulţumesc Vieţii Libere şi cititorilor celui mai tare ziar gălăţean pentru suportul de care au dat dovada de-a lungul expediţilor din Himalaya şi de anul acesta din Mont Blanc. Urmează Pamir, unde sper să ating vârfurile Lenin-7134m si Comunism (n.r.- denumirea populară a vf. Ismoil Somoni) -7495m. Nu va fi uşor, dar vreau ca gălăţenii mei să fie mândri de mine şi de data aceasta, să nu-i dezamăgesc. În momentele grele ştiu că ei mă susţin şi asta îmi dă forţa de a continua urcarea”, ne-a spus alpinistul la sosirea în Bucureşti.

De altfel, a promis că va purta însemnele Galaţiului şi ale Episcopiei „Dunărea de Jos” pe echipamentul cu care va pleca pe 3 iulie în expediţia „Pamir 2012”, primarul Marius Stan spunând că aceasta este o nouă demonstraţie de patriotism local din partea lui Tibi. „Este un băiat extrem de curajos, unul dintre gălăţenii cu care ne mândrim. Data trecută a dus steagul Oţelului pe Himalaya, acum îl va duce pe cel al oraşului, ceea ce dovedeşte patriotismul local al lui Tiberiu. Ne onorează gestul lui şi la rândul nostru îl vom onora şi noi cum se cuvine. De data aceasta am aflat prea târziu de această expediţie şi nu am apucat să-l sprijinim şi material, dar promit că o vom face la următoarea”, a declarat Marius Stan.

A patra oară când ajunge pe Mont Blanc

Pe Mont Blanc a urcat ca etapă pregătitoare a asaltului spre vârfurile Pamirului, pentru reacomodare cu altitudinea şi aclimatizare, având coechipieri pe Oana Harabagiu, Filip Puicea, Tiberiu Buzdugan şi Cristian Cerbu. A fost a patra oară când Tiberiu Pintilie atinge vârful Mont Blanc, precedentel reuşite datând din 2006, 2008 şi 2011. „Pe vârf am reuşit să ajungem doar noi în ziua respectivă, pe o vreme nefavorabilă, cu vânt puternic. A fost mai greu decât de obicei, dar gustul victoriei a fost pe măsură”, a povestit Tibi, care anul trecut a intrat în categoria puţinilor alpinişti din lume care au în palmares un „optmiar, în ascensiune de pe Himalaya, spre vârful Cho Oyu (8201 metri).

Citit 2232 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.