Adversar de Liga Campionilor la Galaţi

Adversar de Liga Campionilor la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sediul Federaţiei Europene de Handbal au avut loc, ieri, tragerile la sorţi a meciurilor din viitorul sezon al cupelor europene. Ocupanta locului cinci din sezonul trecut al Ligii Naţionale feminine, HC Oţelul Galaţi a fost trimisă direct în turul trei al Cupei Cupelor, unde va întâlni un adversar din grupele de calificare ale Ligii Campionilor.

Până să ajungă să dispute confruntările din Europa, echipa Galaţiului trebuie însă să-şi clarifice situaţia pe plan naţional. HC Danubius, echipă finanţată de Primărie, a preluat activul patrimonial de la HC Oţelul, dar pentru a evolua din toamnă în Liga Naţională şi în Cupa Cupelor are nevoie de acordul Federaţiei Române de Handbal.

Cu speranţa că toate aceste demersuri legale vor avea un final fericit, antrenoarea Alexandrina Soare ne-a declarat că în prezent este preocupată de închegarea unui lot competitiv pentru campionatul intern. „Până la confruntările din Cupa Cupelor mai este destul timp, în plus meciurile de campionat sunt cele mai importante. Viitorul adversar din Europa va fi unul dificil, având în vedere că provine din Liga Campionilor”, a declarat Alexandrina Soare.

În turul trei al Cupei Cupelor, HC Oţelul Galaţi (potrivit Federaţiei Europene, dar cel mai probabil HC Danubius) ar urma să întâlnească echipa clasată pe locul trei în Grupa 1 preliminară a Ligii Campionilor. Din această grupă fac parte echipele: Viborg HK (Danemarca), Balonmano Bera Bera (Spania), Vistal Laczpol Gdynia (Polonia) şi LC Bruhl Handball (Elveţia). Meciul tur se va disputa pe terenul echipei adverse (10/11 noiembrie), în timp ce returul este programat la Galaţi, o săptămână mai târziu.

Citit 1251 ori Ultima modificare Marți, 24 Iulie 2012 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.