Nereguli şi cârpeli la Sala Sporturilor (II): Bazin făcut fără scurgere

Nereguli şi cârpeli la Sala Sporturilor (II): Bazin făcut fără scurgere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Reabilitarea Polivalentei se face după un proiect care are la bază dotările din urmă cu zeci de ani, departe de tehnologia actuală * Cea mai flagranată eroare de proiectare şi execuţie a fost lipsa scurgerii la bazinul de refacere pentru sportivi

Cei care au venit în acest an în funcţii ale administraţiei locale s-au arătat foarte nemulţumiţi de ceea ce au găsit la şantierul de la Sala Sporturilor. Cea mai mare dezamăgire este că s-a lucrat după un proiect bazat pe planurile şi dotările existente acolo în urmă cu zeci de ani, astfel că la final nu va rezulta o construcţie modernă, ci una care va arăta exact la fel ca-n secolul trecut.

Nemulţumirile au fost amplificate de unele erori de proiectare, cea mai jenantă fiind refacerea bazinului destinat refacerii sportivilor fără ca acesta să aibă prevăzută şi scurgere! „Sunt unele lucruri jenante acolo, cum a fost cazul bazinului, din care ar fi trebuit scoasă apa cu găleata. Ce se poate corecta acum se corectează, restul o să rezolvăm în timp, important este să se termine aceste lucrări şi sala să devină utilizabilă”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei, instituţie care are în proprietate Sala Sporturilor.

Centrala termică, model arhaic

Mihai Istrate, consilier al primarului Marius Stan şi vicepreşedinte al echipei de handbal feminin, în această din urmă calitate direct interesat de stadiul şi calitatea lucrărilor, a specificat că, datorită proiectului făcut pe baza dotărilor avute în trecut de această sală, în momentul redării în folosinţă imaginea de ansamblu a Polivalentei va fi aproape identică cu aceea de dinaintea închiderii sale, din urmă cu 12 ani. „La bazin s-a rezolvat, s-a găsit o soluţie pentru a se face şi scurgerea, dar marea problemă este că această sală, chiar şi după renovare, nu va fi în concordanţă cu secolul în care trăim. Doar suprafaţa de joc şi scaunele din tribune vor da senzaţia de modernitate, în rest vor fi dotări de acelaşi tip cu cele care existau acolo în urmă cu zeci de ani. Cel mai elocvent exemplu este centrala termică. Într-adevăr, este una nouă, dar un model foarte vechi, departe de randamentul centralelor termice moderne”, a declarat Mihai Istrate.

Temeri în ceea ce priveşte Iluminatul

O altă problemă majoră este posibil să apară şi în ceea ce priveşte iluminatul, după ce vor fi montate cele peste 300 de lămpi în tavan. „Sunt neoane de acelaşi tip cu cele dinainte de a se închide sala. Însă, în ultimii ani cerinţele de omologare pentru competiţiile internaţionale de handbal şi nu numai au crescut, acum se impune o capacitate mult mai mare în ceea ce priveşte iluminatul şi este foarte posibil ca aceasta să fie sub noile cerinţe. Însă, dacă va fi cazul, cred că se vor găsi soluţii să se ajungă la nivelul impus de federaţiile internaţionale”, a mai adăugat Mihai Istrate.

Conform reprezentanţilor Primăriei, dacă se vor concretiza rapid promisiunile de deblocare a fondurilor de către Compania Naţională de Investiţii, se speră ca lucrările la Sala Sporturilor să fie terminate la începutul lunii noiembrie, astfel încât meciurile din Cupa Cupelor ale echipei de handbal feminin Danubius să se poată juca aici.

Citit 3245 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2012 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.