Un gălăţean a bătut cam de unul singur 11 americani

Un gălăţean a bătut cam de unul singur 11 americani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul star al echipei naţionale de juniori 18 ani este Alexandru Moroşanu * A intrat în teren ultimele 30 de minute ale meciului cu SUA şi a decis soarta partidei aproape de unul singur, cu un gol marcat şi pasă decisivă la al doilea


Cel mai promiţător produs al centrului de copii şi juniori de la FCM Dunărea, Alexadnru Adrian Moroşanu, şi-a atras lumina reflectoarelor asupra sa zilele trecute, cu o evoluţie senzaţională în meciul România – SUA la juniori Under 18, încheiat cu victoria micilor tricolori cu scorul de 2-0. Antrenorul Ionel Augustin nu l-a preferat printre primii „11”, iar după 60 de minute era doar 0-0. Încă juma’ de oră, destul pentru „Moro”, aşa cum îl strigă coechipierii pe atacantul descoperit în curtea şcolii pe când avea doar 8 ani de regretatul antrenor Adrian Neagu. A intrat şi a rezolvat aproape de unul singur partida, a deschis scorul şi a creat faza golul doi, pornind de la centrul terenului, făcându-şi singur cel mai frumos cadou de majorat, aniversat acum două săptămâni.

Aurică Drăgan, antrenor federal zonal responsabil cu urmărirea şi trimiterea către echipele naţionale a celor mai talentaţi puşti din judeţele aflate în sud-est ţării, are numai cuvinte de laudă la adresa juniorului pe care l-a trimis la un trial la Chitila vara trecută pentru reprezentativa Under 17 şi de unde a ajuns imediat la naţională. „Cu viteza şi curajul pe care le are este senzaţional în duelurile unu la unu, una dintre principalele sale calităţi. Deşi nu e un jucător de talie mare se remarcă printr-un joc aerian foarte bun în condiţii de adversitate, şi este combativ în ambele faze ale jocului datorită unei capacităţi fizice de excepţie. Joacă şi ca vârf împins dar şi ca atacant retras, la fel de eficient. La cum îl ştiu, cuminte şi muncitor, sunt sigur că nu va rămâne doar la stadiul de mare promisiune”, a spus Drăgan.

Ştie din familie "valoarea muncii"

„Fotbal şi doar fotbal”, răspunde prompt când este întrebat despre alte pasiuni, spre mândria tătălui său, fost junior la Corvinul, pe care puştiul îl chinuie în desele lor meciuri de ping-pong. De altfel, tot din familie are „cultul muncii”. Stă cu părinţii şi sora în vârstă de 12 ani în unul din fostele cămine de nefamilişti de la viaductul spre combinat, în ceea ce tatăl fotbalistului, Petru Moroşanu (39 de ani), venit în Galaţi din Hunedoara la vârsta de 17 ani pentru a lucra în Combinatul Siderugic, a transformat doar cu propriile mâini într-un superb apartament cu două camere ceea ce era cândva „clubul”, o încăpere dreptunghiulară ceva mai mare pentru lectură şi televizor înainte de '90. Se autocaracteriează „ambiţios, luptător, niciodată demoralizat” iar prietenii îi are tot din lumea fotbalului, printre ei enumerându-i pe Tudorie şi Moglan, juniorii Oţelului din naţionala Under 17, cu care e coleg la Liceul cu Program Sportiv şi cu care visează să ajungă coechipier în echipa naţională de seniori. Nu are vreun idol, „doar favoriţi, Cristiano Ronaldo, iar dintre ai noştri Adi Mutu”, şi face parte din lotul de seniori al echipei de ligă secundă FCM Dunărea de un an, debutând campionatul trecut la un joc pierdut la Galaţi cu CSMS Iaşi (scor 0-3).

Citit 2153 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.