Poziţii fruntaşe în ierarhiile pentru suporteri: Oţelul are fani de top (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Poziţii fruntaşe în ierarhiile pentru suporteri: Oţelul are fani de top (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană se află în primele cinci locuri în majoritatea ierarhiilor stabilite pe baza numărului de suporteri din România


Cu toate că se află la unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani în Liga I, Oţelul a reuşit să se menţină în top în ceea ce priveşte numărul de fani prezenţi pe stadion, în ciuda faptului că nu beneficiază de o arenă nou construită, aşa cum se întâmplă cu un număr considerabil de competitoare. Cu o medie de 5.417 spectatori pe meci, din totalul de 12 partide disputate pe teren propriu, Oţelul este pe locul patru în clasamentul mediei de suporteri la jocurile de acasă. Înaintea gălăţenilor se află în top trei echipe care au avantajul arenelor noi, Steaua, Dinamo (ambele au evoluat pe Arena Naţională) şi Petrolul, dar chiar şi cu un stadion vechi în folosinţă Oţelul depăşeşte formaţii precum CFR Cluj, „U”Cluj sau Astra, care au beneficiul arenelor nou construite. Astfel că fanii roş-alb-albaştrilor sunt pe primul loc într-un top neoficial al echipelor care evoluează pe un stadion vechi, peste Rapid sau Pandurii, cei din urmă fiind clasaţi pe locul trei în clasamentul punctelor obţinute pe teren.

„O confirmare a faptului că Oţelul este un club de tradiţie, cu fani pătimaşi. Trebuie să remarc şi faptul că suntem pe primul loc la capitolul prezenţă pe stadion în ceea ce priveşte echipele care încă evoluează pe stadioane vechi, ba chiar am depăşit formaţii cu arene noi. În condiţiile în care echipa e la mijlocul clasamentului momentan şi sezonul actual nu s-a luptat la locurile fruntaşe e cu atât mai mult de lăudat faptul că suntem în top la prezenţa fanilor la meciurile de acasă”, a spus Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul.

Minimum de la Oţelul, cât maximum de la alţii

Cea mai scăzută asistenţă la partidele roş-alb-albaştrilor de pe teren propriu a fost cu CSMS Iaşi, 3.500 în etapa a 18-a, când s-a înregistrat cea mai mică medie de suporteri pe etapă din toată Liga I, dar minimul Oţelului este cât cota maximă de la Bistriţa sau chiar peste punctul de vârf de la meciurile Astrei. Doar Steaua şi Petrolul au avut o prezenţă minimă a fanilor mai mare decât cea mai scăzută asistenţă a Oţelului, dar fanii gălăţeni sunt peste Dinamo, care a jucat şi pe Arena Naţională.

Numărul total de spectatori ai Oţelului la meciurile de acasă în acest sezon este de 65.004, al patrulea bilanţ din ţară după Steaua, Petrolul şi Dinamo.

În top şi pe Facebook

De asemenea, fanii Oţelului sunt prezenţi şi în mediul online, nu doar pe stadion. Pagina suporterilor Oţelului de pe Facebook are 28.173 de abonaţi, locul 4 în ţară, foarte aproape de CFR Cluj, locul 3 şi cu un avans considerabil în faţa unor echipe precum Rapid, „U”Cluj sau Petrolul.

Citit 2066 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.