Cine-i mai sărac, Rapid sau Oţelul?

Cine-i mai sărac, Rapid sau Oţelul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu conturile aproape goale, cele două formaţii se duelează şi astăzi după ce au susţinut un meci amical înaintea returului de campionat * „Nu suntem noi singurii săraci din Liga I, mai sunt şi alţii, dar îşi ascunde problemele pentru a nu fi luaţi la ţintă”, este de părere şeful Oţelului * Partida de diseară va începe la ora 20.30 şi va putea fi urmărită pe GSP TV *

Patron necunoscut sau, mai bine zis, pitit, conturi goale, mese puţine. Cam aşa a fost prezentat în acest an Rapidul, creându-se perfect imaginea unui club pauper, necăjit din cale-afară.

La Oţelul - o situaţie similară. Sponsorul încă n-a semnat contract cu clubul, alt sprijin nu există, noţiunea de salariu tinde să devină arhaism – aşadar astăzi există premisele unui adevărat derbi al sărmanilor. Giuleştenii şi dunărenii s-au contrat şi amical înainte de startul sezonului, acel 0-0 de la Galaţi fiind poreclit „remiza nevoiaşilor”.

În plan fotbalistic, gruparea bucureşteană este, poate, cea mai bogată din Liga I, startul returului găsind-o într-o formă de invidiat. Nici „oţelarii” n-ar fi stat mai rău, ba chiar ar fi acumulat maximum de puncte dacă n-ar fi scârţâit cu Buzăul. 

„Şi noi ne-am ferit să zicem că avem probleme”

Marius Stan, directorul general al Oţelului, nu este de acord cu titulatura partidei de sâmbătă seară, de sub Podul Grant.

„Sunt mai mulţi săraci în prima divizie. Mulţi nu zic asta ca să nu-şi dezvăluie problemele şi, implicit, să nu fie luaţi la ţintă. Şi noi ne-am ferit o perioadă, dar am scăpat acest subiect în presă şi nu mai poate fi ascunsă evidenţa. Să ştiţi, însă, că sunt destule formaţii de la vârf, cu pretenţii mari, care nu se ajung cu banii. Prin urmare, sâmbătă nu va fi un derbi al săracilor în Giuleşti”, a replicat şeful clubului roş-alb-albastru.

În ciuda crizei, fotbaliştii pregătiţi de Petre Grigoraş au promisă o primă pentru o victorie la Rapid, însă nu este vorba despre un bonus special. „Este o primă în conformitate cu regulamentul nostru, regulament care momentan nu poate fi respectat de conducere”, a adăugat Stan.

Grigoraş: „Avem tărie”

Victorie în Giuleşti după bobârnacul încasat de la Gloria Buzău? Lui Grigoraş nu-i sună utopică această posibilitate.

„Este greu să ne revenim din şoc, mai ales că avem o echipă foarte tânără şi neexperimentată. Totuşi, jucăm în Giuleşti, pe un stadion care te îmbie la fotbal şi de ce n-am spera la trei puncte? Dacă aş fi făcut un sondaj înaintea jocului cu Buzăul, 99 la sută mi-ar fi zis că batem, poate la trei-patru goluri diferenţă. Acel unu la sută împotrivă eram eu, pentru că ştiam importanţa acelei partide. Aşa că sunt optimist, avem tăria de a trece peste momentele dificile”, a apreciat tehnicianul Oţelului înainte de plecarea spre Capitală.

Echipele probabile:

RAPID: Andrade – Maftei, Constantin, Fernandes, Bozovici – Grigorie, Lazăr, Spadacio, Herea – Djalovici, Pitbull. Antrenor: Marian Rada.

OŢELUL: Kolev – Sârghi, Costin, Jelev, Ilie – Giurgiu, Viglianti, Bourceanu – Iorga, Pena, Paraschiv. Antrenor: Petre Grigoraş.

Explicaţie foto: În duelul săracilor de la Oţelul şi Rapid, mingea va fi de mare preţ

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.