GALERIE FOTO / Program şi tarife la piscinele din oraş: Bazinele unde gălăţenii pot învăţa să înoate
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Program şi tarife la piscinele din oraş: Bazinele unde gălăţenii pot învăţa să înoate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Până la inaugurarea oficială de la Baia Comunală şi reabilitarea celorlalte bazine ce aparţin municipalităţii, piscinele private ţin prim-planul în oraş


Gălăţenii şi-au manifestat interesul pentru bazinele de înot din oraş, fie pentru a-şi duce copiii la înot, fie pentru agrement. Oraşul nostru nu dă pe-afară de bazine, iar sectorul privat a luat prim-planul în ceea ce priveşte numărul piscinelor sau al locurilor special amenajate pentru a practica înotul.

Cel mai mare interes îl provoacă bazinul de la Baia Comunală. Consiliul Local a aprobat transmiterea investiţiei în valoare de 5,7 milioane de lei, realizată acolo, societăţii Gospodărire Urbană SRL şi tarifele pentru utilizarea bazinului. Cu toate că e pe punctul de a fi deschis, ultimul termen fiind preconizat pentru 20 iulie, inaugurarea a fost stopată de lipsa unui filtru, aşteptat să sosească din Germania. Chiar şi în aceste condiţii, responsabilii de la Baia Comunală au dat asigurări că până la finalul lunii iulie gălăţenii vor avea ocazia să vadă bazinul plin cu apă.

Tarifele pentru o oră la bazinul de la Baia Comunală este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, iar la 120 de minute ajung până la 18 lei la adulţi şi 16 lei la copii. De asemenea, vor fi puse la dispoziţia publicului şi abonamente de iniţiere la înot. Pentru zece şedinţe de o oră pe lună, un adult va trebui să scoată din buzunar 150 de lei, iar preţul la copii e cu 50 de lei mai mic. Fără instructori, doar de dragul bălăcelii, adulţii vor plăti 80 de lei pe lună pentru zece intrări de 60 de minute, iar în cazul copiilor preţul va fi de 60 de lei.

Tarifele pentru înot la celelalte bazine

Cum înotul ajută la creştere şi dezvoltare şi e considerat drept cel mai bun mod de menţinere fizică la un nivel optim, iar bazinul de la Baia Comunală se lasă aşteptat deja de multă vreme, am trecut în revistă şi celelalte opţiuni.

La Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, de exemplu, costul unui abonament lunar e de 80 de lei la patru şedinţe, 100 de lei la cinci, 140 de lei la opt, 158 de lei la nouă şi 175 de lei la zece. Programul pentru perioada de vacanţă, 21 iulie - 31 august, e mai restrâns decât în timpul anului şcolar. Avansaţii şi intermediarii au şedinţe marţea şi joia, iar pentru începători programul e de o oră şi jumătate în fiecare marţi, între 10.00 şi 11.30.

Bazin pentru cursuri de înot pentru copii, adulţi şi părinţi cu bebeluşi există şi la Grădiniţa Piticot, situată între Kaufland şi Penny XXL. Există patru tipuri de abonamente, 120 de lei la patru ore pe lună, 160 de lei la şase ore, 200 de lei la opt ore şi 240 de lei pentru 12 ore. Programul este de luni până vineri, în două ture, de la 9.00 la 13.00 şi de la 17.00 la 20.00, plus câteva ore sâmbăta şi duminica.

La centrul „Delfinul” de lângă Real există două feluri de abonamente. Cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe, 200 de lei la opt, 270 de lei la 12 şi 300 de lei la 16, iar programul se stabileşte în funcţie de fiecare. Pentru agrement, bazinul e deschis doar spre seară, cu două tipuri de abonament: 200 de lei la zece intrări pe lună sau 250 de lei nelimitat, cu saună inclusă.

Bazine de agrement

Pe lângă cele care sunt axate mai mult pe instructaj şi sport, există şi alte locuri cu piscine în Galaţi. La hotelul Viva, spre exemplu, intrarea costă 25 de lei în cursul săptămânii şi 40 de lei sâmbătă şi duminică. Tarife asemănătoare sunt la complexul „Stejarul” (Pădurea Gârboavele) şi piscina Bora Bora (Priza Dunării), de 30 de lei de luni până vineri şi 40 de lei în weekend.

Mari probleme apar când vine vorba de bazinele de la Plaja Dunărea, acolo unde sunt preţuri accesibile, 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii, elevi, studenţi sau pensionari, dar nu există apă în bazine decât sâmbăta şi duminica. În cursul săptămânii se face plajă pe uscat.

Citit 48874 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.