Oficialii Oţelului preferă un campionat cu 18 formaţii: Sistemul cu 20 de echipe prinde contur

Oficialii Oţelului preferă un campionat cu 18 formaţii: Sistemul cu 20 de echipe prinde contur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat, ieri, că oficialii LPF au găsit sistemul pentru un campionat al Ligii I cu 20 de echipe din acest sezon, dar o decizie privind mărirea competiţiei se va lua luni sau marţi în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

Ultimele discuţii privind structura actualei ediţii de campionat, care s-ar putea modifica radical, cu încă două echipe în plus, nu sunt pe placul celor de la Oţelul. Managerul sportiv Narcis Răducan a spus că preferă sistemul cu 18 echipe şi crede că momentan acesta nu se va modifica.

„Cred că rămânem la 18 echipe, trecerea la 20 nu cred că se poate face acum că a început campionatul deja de patru etape. Lucrurile se îndreaptă către un campionat cu 18 echipe, poate din sezonul viitor să fie mărit numărul de echipe. Intrăm puţin în penibil cu discuţia asta, dar orice este posibil”, a spus Răducan.

În cazul în care Liga I va modifica sistemul actualului sezon şi se va trece la un număr mai mare de echipe, atunci banii din drepturile TV vor fi mai puţini pentru Oţelul şi celelalte 16 echipe care au îndeplinit regulamentar toate criteriile de înscriere în prima ligă.

Atât Mircea Sandu (preşedintele FRF), cât şi Dumitru Dragomir (preşedintele LPF), au declarat că se ia în calcul varianta ca încă din actualul sezon să fie două echipe în plus înscrise în Liga I, cel mai probabil Rapid şi CSMS Iaşi.

Citit 919 ori Ultima modificare Vineri, 09 August 2013 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.