Alpinistul gălățean Tiberiu Pintilie pleacă pe Everest. Expediţia va fi susţinută şi de Ministerul Tineretului şi Sportului

Alpinistul gălățean Tiberiu Pintilie pleacă pe Everest. Expediţia va fi susţinută şi de Ministerul Tineretului şi Sportului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscutul alpinist gălăţean Tiberiu Pintilie n-a renunţat la proiectul expediţiei „Everest 2013”, deşi a fost nevoit să-l amâne în primăvară, din cauza fondurilor insuficiente, urmând ca această expediţie să fie derulată în două etape, prima la sfârşitul acestei luni, iar ascensiunea propriu-zisă a Everestul în primăvara anului viitor.

Expediţia va fi susţinută de Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), acolo unde astăzi va avea loc conferinţă de presă de prezentare a evenimentului şi a celor trei alpinişti români implicaţi: Tiberiu Pintilie, Stelian Pavalache, Adrian Fako şi Oana Harabagiu.

În prima etapă, se va pleca în India pentru nouă zile, pentru antrenament si promovare, aceasta constând în escaladarea unor vârfuri de peste 6.000 de metri. A doua etapă se va desfăşura în perioada aprilie-iunie 2014 şi va consta în ascensiunea vârfului Everest - ruta nordica, cu serpaşi şi oxigen. Decalarea perioadei de ascensiune a fost impusă de gradul de periculozitate ridicat al ascensiunii în perioada de toamnă.

În paralel cu pregătirile expediţiei, Tiberiu Pintilie a spus că mare parte din timp va fi dedicată unui alt proiect, "Care este Everestul tău?", ce are drept scop orientarea şi susţinerea tinerilor în demersul de explorare şi identificare a resurselor şi abilităţilor proprii necesare pentru îndeplinirea obiectivului de viaţă propriu. Astfel, echipa expediţiei Everest 2013 intenţionează numeroase întâlniri cu tinerii din licee şi universităţi.

Altfel, Tiberiu Pintilie a mai spus că, fiind o expediţie costisitoare, speră să fie sprijinit şi de acasa, de autorităţile locale şi marile firme din Galaţi. "Încerc să ajut cum pot la creşterea prestigiului Galaţiului şi mulţumesc celor care m-au susţinut până, în special Arhiepiscopiei Dunărea de Jos", a declarat alpinistul gălăţean.

Citit 1481 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2013 08:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.