Promisiuni nerespectate/ Tinerii Oţelului au fost uitaţi în tribună
Foto: Tudorie (centru) şi Moglan (dreapta), doi dintre jucătorii de perspectivă ai Oţelului, au fost lăsaţi în tribună la majoritatea meciurilor de până acum

Promisiuni nerespectate/ Tinerii Oţelului au fost uitaţi în tribună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi la venirea la Oţelul, în vară, antrenorul ionuţ Badea a promis că din acest sezon vor apărea fotbalişti din propria pepinieră în echipa roş-alb-albastră, jucătorii de perspectivă prind foarte rar minute în teren


După instalarea în funcţie a antrenorului Ionuţ Badea, atât managerul Narcis Răducan, cât şi tehnicianul gălăţenilor, au declarat în dese rânduri că Oţelul va miza din acest sezon pe jucători tineri, formaţi în propriul Centru de Juniori. Chipirliu, Tudorie, Moglan, Gohoreanu, Lupu şi Adăscăliţei au fost luaţi în cantonamentul din Anglia, însă toţi puşi laolaltă au acumulat aproximativ 90 de minute până acum.

„Obiectivul pentru noul sezon, din punct de vedere sportiv, este să facem echipa să funcţioneze, plus formarea unor jucători din propria pepinieră. Deja acest lucru a început. Am avut nu mai puţin de şase jucători sub 20 de ani în pregătiri”, a spus Ionuţ Badea înaintea startului de sezon.

 

Golgheteri ignoraţi

 

În afară de Adăscăliţei, care a jucat un meci ca titular cu Astra şi a mai intrat de trei ori pe final de meci, cu FC Braşov, Corona şi Chiajna, doar Tudorie a mai intrat 20 de minute în meciul de la Piatra Neamţ cu Ceahlăul, când a fost folosit pe un post total necunoscut lui, în banda dreaptă a atacului.

Cu toate că problemele din atac ale Oţelului există de mai multă vreme, Chipirliu şi Tudorie doi dintre cei mai buni marcatori din propria pepinieră, au fost lăsaţi în tribună la majoritatea meciurilor. Chipirliu (21 de ani) a fost golgheter la echipa a doua, apoi promovat în prima echipă de Viorel Tănase în sezonul precedent. Returul campionatului trecut l-a prins la concitadina Dunărea, acolo unde prin golurile sale a salvat echipa de la retrogradare, în scurt timp devenind golgheter. Revenit la Oţelul n-a mai primit nicio şansă şi a fost exilat înapoi la echipa a doua. În ultimul meci la liga a treia a marcat de trei ori pentru echipa secundă şi Oţelul II s-a impus cu 4-3.

Şi mai bizară e situaţia lui Tudorie (17 ani), care la o vârstă fragedă a impresionat mai multe cluburi din străinătate, printre care AC Milan, Malaga sau Sampdoria, dar n-a fost îndeajuns de convingător pentru cei din staff-ul Oţelului. Tudorie a fost golgheter la Oţelul II în sezonul trecut, la vârsta de 16 ani, dar şi la echipele de juniori ale clubului roş-alb-albastru. De asemenea, Tudorie a jucat ca titular la naţionala României U19, deşi era cel mai tânăr component al lotului. Ba mai mult, a fost la un pas să fie împrumutat la Steaua pentru a juca în Liga Campionilor Under 19.

Altfel, Moglan (17 ani) n-a prins niciodată lotul primei echipe la un joc oficial, fiind mai mult plecat pe la loturile naţionale alături de Tudorie, în timp ce Gohoreanu şi Lupu au fost cedaţi la Dunărea.

 

Gavrilă şi Pungă au ratat pregătirea

 

Numărul tinerilor din lotul Oţelului a fost ridicat de transferurile lui Gavrilă şi Pungă, dar cei doi au venit târziu şi au ratat pregătirea de vară cu echipa. Gavrilă a bifat o prezenţă în campionat cu Petrolul şi a fost titular în meciul de Cupă cu Chiajna, în timp ce Pungă a jucat doar la Oţelul II.

Gruparea roş-alb-albastră ocupă locul 13 în clasamentul Ligii I, cu 11 puncte după 11 etape, fără a avea scuza că a dat credit tinerilor în tot acest timp.

 

Citit 1807 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2013 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.