Concurs internaţional de patinaj artistic, la Galaţi, de joi până sâmbătă

Concurs internaţional de patinaj artistic, la Galaţi, de joi până sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patinoarul din Galaţi va fi, pentru trei zile, gazda concursului internaţional de patinaj artistic „Crystal Skate” (Patina de Cristal), destinat seniorilor, juniorilor şi copiilor şi care este organizat de Federaţia Română de Patinaj.

Ieri, au sosit în Galaţi oficialii şi sportivii, vedete fiind  cele 16 senioare din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Mexic, Norvegia şi româncele Sabina Măriuţă şi Julia Sauter.

La seniori se vor întrece  patinatori  din nouă ţări, printre care Belgia, Danemarca, Franţa, Italia, Elveţia şi România. Reprezentantul ţării noastre va fi Zoltan Kelemen. Antrenamentele oficiale  vor avea loc astăzi, de la ora 9,00, concursul urmând a debuta de la 12,30, cu întrecerea celor mai mici competitori, cei  de la Novice Basic A şi B.

Concursul va continua vineri, între orele 10,00 şi 18,00, şi sâmbătă, de la 12,00 până în jurul orei 20,00, când va avea loc şi festivitatea de premiere. Intrarea pentru public va fi liberă în fiecare zi de concurs.

Acest adevărat maraton de patinaj artistic, cu 76 de participanţi din 16  ţări, constituie drept etapă în circuitul internaţional oficial al Federaţiei Internaţionale de Patinaj Artistic.

Primele antrenamente ale românilor ce vor concura la "Crystal Skate" de la Galaţi au fost urmărite şi de antrenoarea Ramona Dinu, de la CSM Dunărea, dezamăgită că nu va avea niciun sportiv în competiţie.

"Suntem într-o situaţie paradoxală. Avem concurs la Galaţi, ne-au fost admişi cinci sportivi în concurs şi, totuşi, nu va participa niciunul. Am sperat că vom avea cel puţin o săptămână de gheaţă, dar n-a fost aşa. Nu pot risca trimiţând pe gheaţă sportivi nepregătiţi", a declarat antrenoarea din Galaţi. De altfel, nici gălăţeanul Daniel Patriche (component al lotului naţional) nu va putea concura, fiind accidentat după cantonamentul de la Cârţa.

"Patina de Cristal" a ajuns la a 14-a ediţie, anterioarele desfăşurându-se la Galaţi, Bucureşti, Miercurea Ciuc şi Braşov. Oraşul nostru a mai găzduit alte trei ediţii, între 2007 şi 2009. Concursul este organizat de Federaţia Română de Patinaj (preşedinte Adrian Ciobanu), cu sprijinul Primăriei Galaţi şi clubului Dunărea.

Citit 11572 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.