Poliţia, chemată la baza Siderurgistul! Oamenii lui Adamescu se cred stăpâni pe bunurile Galaţiului
Foto: Handbalista Delia Mărginean, nevoită să se odihnească după antrenament pe una dintre băncile din sală

Poliţia, chemată la baza Siderurgistul! Oamenii lui Adamescu se cred stăpâni pe bunurile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Handbalistelor de la Danubius le-a fost blocat accesul în camerele de la minihotel de către cei de la FC Oţelul


 

Un nou scandal la baza sportivă „Siderurgistul”, după cel din urmă cu câteva luni, când cei de la FC Oţelul au intenţionat să perceapă chirii cluburilor care îşi desfăşoară activitatea acolo şi apoi au renunţat când li s-a transmis că nu au acest drept.

De data aceasta, lucrurile au degenerat, ajungându-se la chemarea poliţiştilor, atât marţi seară cât şi ieri, înainte de prânz, miza conflictului fiind folosirea camerelor din minihotelul de acolo.

Proprietar al bazei sportive „Siderurgistul” este Primăria Municipiului Galaţi, care a cedat-o în folosinţă gratuită unei fundaţii a combinatului Arcelor Mittal. Aceasta din urmă a încredinţat la rândul său baza spre administrare, în comodat, celor de la FC Oţelul SA, cu aceeaşi condiţie, de a nu schimba destinaţia spaţiilor. Spus mai simplu, cei de la Oţelul au fost lăsaţi să folosească gratuit baza, fără să plătească nici măcar utilităţile, dar să lase şi celelalte cluburi să-şi desfăşoare activitatea acolo.

Acum, cei de la FC Oţelul au solicitat clubului de handbal să elibereze o parte din camerele minihotelului pentru a caza acolo unele jucătoare din echipa de fotbal feminin, iar cei de la Danubius au răspuns că doar una este disponibilă, dar care nu e mobilată, conform preşedintelui HC Danubius, Dan Pantea. „Marţi seară au vrut să intre cu forţa în camere, au fost chemaţi poliţiştii. Noi am prezentat documentul pe care-l avem de la Primărie conform căruia avem dreptul de a folosi acele camere, în care stau de 12 ani handbaliste. În schimb, cei de la Oţelul au venit doar cu un proces-verbal, iar poliţiştii i-au lămurit că nu au dreptul să intre cu forţa”, a povestit Pantea.

Ieri, lucrurile au degenerat. Handbalistele au ieşit la antrenament, iar după terminarea acestuia s-au trezit cu uşa de acces spre camere încuiată, astfel că aproximativ trei ore au fost nevoite să stea pe băncile din sală. Între timp, la intrarea în sală a fost afişată o notificare, semnată de directorul executiv al FC Oţelul, Remus Pascu: „Persoanele care desfăşoară activităţi sau care ocupă fără drept spaţiile aflate în custodia FC Oţelul, sunt somate ca în termen de 24 de ore să părăsească incinta bazei”. Din nou au fost chemaţi poliţiştii, dar conflictul a fost dezamorsat, cel puţin pentru moment, abia după apariţiei reprezentanţilor fundaţiei combinatului, care l-au determinat pe Pascu să renunţe la acţiunea de îndepărtare a handbalistelor din minihotel.

FC Oţelul are propriile spaţii de cazare la baza „Zoltan David” (ex- Ancora), care nu sunt folosite. Dacă şi-ar duce jucătoarele de fotbal acolo ar trebui, spre deosebire de „Siderurgistul”, să-şi plătească utilităţile. Pachetul majoritar de acţiuni la FC Oţelul este deţinut de TNG, compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

Citit 2735 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.