INTERVIU cu Eduard Irimia, promotorul Superkombat/ Ultimele detalii despre gala de la Galaţi, de pe 21 decembrie

INTERVIU cu Eduard Irimia, promotorul Superkombat/ Ultimele detalii despre gala de la Galaţi, de pe 21 decembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele promoţiei care organizează cel mai important eveniment european al anului din sportul de contact, la Galaţi, pe 21 decembrie, ne-a declarat că gala va fi urmărită în peste 100 de ţări


Galaţiul a început să prindă gustul galelor organizate la Patinoar, iar după cele două de box din cursul acestui an, în care a luptat şi Cristian Ciocan, urmează una de SuperKombat. Şi nu e vorba de o gală oarecare, ci chiar de cea mai importantă a promoţiei numărul unu din Europa. Eduard Irimia, promotorul Superkombat, ne-a vorbit într-un interviu oferit în exclusivitate pentru „Viaţa liberă” despre importanţa galei din 21 decembrie, preţurile biletelor şi campania de ajutorare a gălăţenilor afectaţi de inundaţiile din septembrie.  

 

-Ce v-a determinat să alegeţi oraşul Galaţi pentru organizarea finalei Superkombat?  

-În primul rând e vorba de un oraş care are tradiţie în astfel de evenimente. Am mai făcut aici şi alte gale, în 2004 şi 2005. E un oraş mare, care are potenţial. În plus, am fost impresionat de cele două gale de box făcute de Primărie. La ultima chiar am fost prezent, era important să văd logistica de organizare. Pe de altă parte, primarul Marius Stan a înţeles în politica de promovare a oraşului că astfel de evenimente atrag atenţia la nivel global, aşa cum e cazul unei finale Superkombat. De altfel, sunt şanse ca în vara anului viitor să venim la Galaţi cu o gală Lokal Kombat, organizată în Sala Sporturilor de această dată, nu la Patinoar ca acum.

 

-Cât de importantă va fi gala de pe 21 decembrie de la Galaţi?  

-Pentru mine e cea mai mare gală, include toţi eroii din Superkombat, toţi românii din Loka Kombat, începând de la fraţii Stoica şi până la Moroşanu. E o producţie mare, e cea mai mare gală pe care am organizat-o până acum. De la o lună la alta au tot crescut contractele de televizare cu America de Nord, Australia, Africa de Sud. Va fi un eveniment ce va putea fi urmărit în peste 100 de de ţări pe plan mondial. Se luptă cei mai tari sportivi, cu titluri mondiale în joc.

 

-Vorbiţi-ne puţin despre ce înseamnă promoţia Superkombat?

 

-Aşa cum ştiu românii, în 2003 am început proiectul Lokal Kombat. Ani de zile am mers în paralel cu cei din Japonia, cu circuitul K1. În 2010 cei de la K1 au avut un moment dificil financiar şi au fost să întrerupă, iar eu am continuat povestea prin a rebrandui. În 2011, împreună cu Eurosport, am început promoţia SuperKombat. Cu toate că în 2012 a revenit K1, n-a mai putut ţine pasul cu SuperKombat. Am rămas singurii din Europa, ne batem ca importanţă la nivel global cu Glory, care e în prezent în America de Nord.

 

Preţuri accesibile la bilete

-Ce ne puteţi spune despre biletele pentru gala Superkombat?

 

-Sper ca până pe 30 noiembrie să fie puse în vânzare, pregătim o campanie împreună cu noul mall din oraş. Media preţurilor va fi în jur de 50 de lei. Un preţ foarte mic în comparaţie cu alte evenimente finale, unde media era de 50 de euro, nu lei.

 

-Cum funcţionează campania de ajutorare pentru sinistraţii gălăţeni prin intermediul Superkombat?

 

-Evenimentul are şi o tentă caritabilă. Noi am avut un acord cu Primăria Galaţi, care a sprijinito parte din costuri. Încercăm să deschidem la nivel global, prin Superkombat, diverse campanii umanitare, de genul tsunami, taifun şi alte dezastre naturale. Am început acum la Galaţi, cu ajutorarea sinistraţilor din judeţ după inundaţiile din luna septembrie. Am promovat deja campania la ultimele trei evenimente, la Botoşani, Carrara (Italia) şi Ploieşti. În plus, Eurosport a promovat brandul „Fight for Galaţi”, cu un cont al Primăriei pentru sinistraţi. Vom vedea rezultatele la final. Noi cei de la Superkombat vom pune bani împreună pentru a stimula oamenii să fie mai calzi în astfel de situaţii. Se poate ajunge şi la sume foarte, foarte mari.

Citit 2202 ori Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.