Distracţie în canotci, pe Dunăre. Câştigătoarea cursei Brăila – Galaţi s-a decis pe ultimele sute de metri

Distracţie în canotci, pe Dunăre. Câştigătoarea cursei Brăila – Galaţi s-a decis pe ultimele sute de metri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru al treilea an la rând, unul dintre punctele de atracţie ale sărbătoririi Zilei Marinei a fost festivalul de canotci  „Rowmania Fest”, iniţiat de legendarul Ivan Patzaichin. „Se cam supără unii pe mine ca vin mereu la Galaţi de Sf. Maria, că nu mă duc şi la ei. Îmi place mult aici, mă simt minunat mereu la Galaţi”, a mărturisit fostul canoist cvadruplu campion olimpic.

Conform tradiţiei, etapa gălăţeană a „Rowmania Fest” a fost deschisă de cursa de canotci, pe Dunăre, dintre echipajele (10+1) oraşelor Brăila şi Galaţi. Prima parte a cursei, cu startul la Brăila, i-a avut în faţă pe gălăţeni, apoi s-a mers cap la cap, învingătoarea fiind stabilită abia după sprintul din ultimele trei sute de metri. La fel ca în cele două curse similare din anii precedenţi, primii au ajuns la sosire brăilenii. „De data aceasta, cursa a fost foarte echilibrată, echipajul Galaţiului a tras mult mai bine. Ca să câştige, probabil le trebuie campioni în canotcă. Poate asta va ambiţiona cluburile şi autorităţile din Galaţi să investească  în viitorii campioni. Îmi doresc ca în doi ani să reuşim să construim nişte bărci mai mari, de 15 persoane, în care să concureze bărbaţi adevăraţi, la rame, ca pe vremuri”, a concluzionat Ivan Patzaichin.

Echipajul Galaţiul l-a avut în barcă pe Adrian Maftei, antrenorul secţiei de caiac – canoe de la CS Şcolar, alături de foşti şi actuali sportivi ai săi: Andrei Galeru, Teodor Pintilii, Cristian Pârvu, Marius Contofan, Marius Popa, Alin Datcu, Alexandru Stoica, Viorel Cranganu, Radu Poteraș și Mihai Munteanu. „Dacă nu ne va prinde plecaţi la competiţii, ca anii trecuţi, vom încerca să ne revanşăm anul următor”, a promis Adrian Maftei.

Apoi, au urmat cursele populare, cu foarte mulţi gălăţeni sărbătorind Ziua Marinei în canotci: 18 echipaje la start, cu participanţi de toate vârstele, de la copii la pensionari. Tragerea la sorţi a generat ca una din seriile de calificare să fie o adevărată finală, cu trei dintre cele mai puternice echipaje la start: Veteranii, Jandarmeria şi CSŞ. Seria a fost câştigată de Veteranii, învingători apoi şi în finală, exact la fel ca la predentele două ediţii. Astfel, Veteranii s-au calificat din nou la etapa finală, care şi în acest an va loc la Tulcea, în perioada 28-30 august.

Citit 2240 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2015 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.