Sânge proaspăt la Oţelul!

Sânge proaspăt la Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un bosniac, un sârb, un macedonean şi un român au semnat ieri, 22 iunie, cu Oţelul Galaţi, transferul lor ridicându-se la 240.000 de euro * Printre ei se află un fel de Jelev, anunţă Marius Stan *

Transferurile verii în curtea roş-alb-albaştrilor

- Marius Matei (25 ani, atacant) – 50.000 euro, de la FC Botoşani

- Njegos Golocevac (26 ani, mijlocaş) – 40.000 de euro, de la Sevojno

- Zdenko Baotici (24 ani, portar) – liber de contract

- Liviu Antal (20 ani, mijlocaş) – liber de contract

- Gorgi Mojsov (24 ani, mijlocaş) – 100.000 euro, de la Rabotnicki

- Milan Perendija (23 ani, fundaş) – 100.000 euro, de la Rabotnicki

Portarul Nikolici, out!

Campania de transferuri a Oţelului, începută încă de la graniţa cu sezonul precedent, se sugrumase pe parcurs. Noul obiectiv al grupării gălăţene, şi anume acela de a ţinti un loc de cupă europeană, trebuia să aibă acoperire şi în vestiarul formaţiei roş-alb-albastre.

Ei bine, luni seară, clubul dunărean a anunţat patru noi achiziţii, după ce Marius Matei şi Njegos Golocevac deveniseră certitudini. Cei patru care trebuie să jongleze frecvent cu titularizarea au semnat exact în ziua în care un transfer mai vechi, portarul Milorad Nikolici, a picat din cauza, se spune, a pretenţiilor exagerate ale lui FK Sevojno, din liga secundă a Serbiei.

Antal, o tânără speranţă

„Iniţial ne înţelesesem pentru 40.000 de euro, dar apoi au crescut suma şi nu mai avea rost să stăm la discuţii”, a precizat Marius Stan, directorul general al Oţelului, un tip care se ştie că agreează doar transferurile pe bani puţini.

În schimb, a fost adus bosniacul Zdenko Baotici, un goalkeeper cu peste 60 de prezenţe în naţionala de tineret a ţării sale, un „călău” de 1.92 metri.

A fost înregimentat şi un mijlocaş dreapta de la FCM Tg. Mureş, Liviu Antal, o piesă urmărită şi de alte cluburi din Liga I. Şansa Oţelului este că ardeleanul îl are ca impresar pe Ioan Codoban, omul care a îndrumat mulţi sportivi către clubul dunărean.

Doi de la Rabotnicki, dar vin şi alţii

Stan a pus mâna şi pe doi oameni de bază de la Rabotnicki Skopje, formaţie care anul trecut a jucat în preliminariile Champions League.

Gorgi Mojsov este un mijlocaş central care loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare, iar Milan Perendija se anunţă un fundaş central de nivelul lui Jivko Jelev. „O să vedeţi, e Jelev al doilea!”, îl laudă şeful Oţelului.

Se pare că transferurile roş-alb-albaştrilor nu se opresc aici, Vişan Creţu şi Christian N’Kongue, ambii de la Delta Tulcea, fiind şi ei la un pas de a semna cu trupa gălăţeană, dar şi Andrei Zăgrean (de la Unirea Alba-Iulia). Vişan este mijlocaş, în timp ce N’Kongue şi Zăgrean sunt atacanţi.

Explicaţie foto: Zdenko Baotici (al doilea din dreapta) va fi concurenţa bulgarului Stoian Kolev în poarta Oţelului

Citit 1540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.