Ofertele şi programul BAZINELOR din Galaţi. Unde putem înota în sezonul rece

Ofertele şi programul BAZINELOR din Galaţi. Unde putem înota în sezonul rece
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ofertele şi programul bazinelor de la Baia Comunală, Delfinul, Piticot şi Viva, atât la iniţiere cât şi la înotul de relaxare

Galaţiul, oraşul dintre ape, este deficitar la capitolul piscine sau bazine, astfel că odată cu venirea toamnei se restrânge şi oferta, oricum redusă, a locurilor în care se poate învăţa înotul sau perfecţionarea lui.  

Un bazin public şi câteva private, încearcă să facă faţă cererilor venite din partea doritorilor, care devin conştienţi de beneficiile acestui sport

Cel mai mare interes îl provoacă în continuare bazinul de la Baia Comunală, singurul proprietate publică din Galaţi. Redeschis în 2013, după o reabilitarea care a durat ani buni, acesta oferă condiţii bune, iar preţurile îl fac şi mai atractiv.

Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră patru şedinţe a câte 60 de minute costă 75 de lei, iar cel de opt şedinţe costă 130 de lei. Tariful pentru adulţi, înot de agrement, este de 13 lei – o oră, iar abonamentul de zece şedinţe a câte o oră costă 131 de lei. Abonamentul pentru a învăţa să înoate adulţii este de 105 lei pentru patru şedinţe, respectiv 195 de lei la cel de opt şedinţe. La înot de agrement, accesul publicului este permis duminica, de la ora 15,30 la 21,00, şi în fiecare seară, după ora 20,00. În restul timpului, bazinul este ocupat pentru iniţiere şi performanţă.  

La Centrul „Delfinul”, unde se poate ajunge pe strada dintre Selgros şi Auchan, abonamentul cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe şi 200 de lei la opt. Programul pentru copii este între orele 15,00 – 19,00 de luni până vineri, iar miercurea este şi de la 9,00 la 10,00 şi sâmbăta de la 9,00 la 15,00; pentru bebeluşi, programul este miercuri şi vineri (11,00-12,00), marţi (10,00-12,00) şi sâmbătă (16,00-19,00). De menţionat că aici se află singurul bazin cu apă sărată din Galaţi.

Clubul Viva, aflat în Bariera Traian, oferă lecţii de iniţiere şi perfecţionare în piscină semiolimpică (25 de metri lungime şi cinci culoare). Aici, tariful este de 150 de lei pentru opt şedinţe a câte o oră, iar programul de funcţionare pe perioada şcolii este de luni până vineri, după amiaza, iar sâmbăta este dimineaţa. “Orele de acces la piscină pot fi modificate în funcţie de cerinţe doritorilor”, a spus Cornelia Radu, coordonatorul clubului. 

Grădiniţa Piticot este situată între Kaufland şi XXL. Aici preţurile abonamentelor variază între 120 de lei pe lună la patru şedinţe a câte o oră şi 240 de lei la 12 şedinţe. Programul este următorul: luni, miercuri şi vineri de la 17,00 la 21,00, marţi şi joi de la 17,00-19,00, iar sâmbătă de la 11,00 la 13,00. 

 

Înotul, printre cele mai benefice sporturi

Studiile arată că înotul este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii pozitive pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea: îi invaţă să-şi fixeze ţinte pe care să le atingă; le îmbunătăţeşte încrederea în sine; îi ajută să supravieţuiacă în cazul în care se confruntă cu riscul de înec; poate fi transformat dintr-o formă de divertisment într-un sport de performanţă; reprezintă formula ideală pentru scăderea în greutate; dacă o persoană poate înota fără întrerupere 300 de metri, atunci este pregătită pentru o mulţime de alte activităţi amuzante: scuba diving, snorkeling, scufundări, polo pe apă sau poate face parte dintr-o echipă de înot; înotul este relaxant muscular şi psihic ideal; sculptează corpul; îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi respiraţia, creşte imunitatea şi rezistenţa la efort.

Beneficiul major este dat de faptul că această formă de exerciţiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, un aspect important şi în cazul adulţilor, dar cu atât mai important în cazul copiilor care au încheieturile mult mai „laxe” şi mai vulnerabile. 

Citit 9861 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.