UPDATE: Phoenix a ratat calificarea în semifinale Ligii Naţionale de baschet feminin

UPDATE: Phoenix a ratat calificarea în semifinale Ligii Naţionale de baschet feminin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Phoenix a ratat calificarea în semifinalele Ligii Naționale, după ce a pierdut, scor 69-77, în fața formației CSU Olimpia Brașov, în cel de-al doilea meci din play-off. Astfel, săptămâna viitoare, echipa gălățeană va juca, primul meci, pentru locurile 5-8, cu Universitatea Cluj, în deplasare. Cluj a fost învinsă, scor 2-0 la ”general” de CSU Alba Iulia. 


 

Echipa feminină gălăţeană întâlneşte astăzi, pe teren propriu, pe CSU Braşov, în al doilea joc din play-off

Phoenix are ocazia să ducă disputa în meciul decisiv, după ce a fost învinsă la Braşov în ultimele 15 secunde

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, vineri, de la ora 19,00, la Sala Sporturilor „Dunărea”, cu formaţia CSU Olimpia Braşov, în cel de-al doilea meci din play-off-ul Ligii Naţionale (LNBF). Partida este una foarte importantă, de rezultatul acesteia depinzând calificarea în semifinalele campionatului.

Cele două formaţii s-au întâlnit până acum de patru ori, de două ori în sezonul regulat, fiecare adjudecându-şi meciurile disputate pe teren propriu, o dată în semifinala „Cupei României” şi, luni, în primul meci din play-off, când Phoenix a fost depăşită (scor 78-75) abia în ultimele 15 secunde, pe fondul unei decizii de arbitraj controversate. 

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că echipa sa poate oferi surpriza play-off-ului şi să intre în semifinale. „Cred că putem să ne aşteptăm la un alt meci strâns, echipele sunt aceleaşi, vorbim de două meciuri în cinci zile. Nu vor fi schimbări în echipe, dar sperăm la un rezultat pozitiv pentru noi. Am avut o şansă mare să le învingem pe terenul lor, acum avem nevoie să facem un meci bun şi să ne putem juca, luni, şansa calificării, la Braşov. Putem să le învingem şi a doua oară, dar pentru asta trebuie să fim foarte concentraţi”, a spus Rodrigues. În acest tur din play-off se joacă după sistemul "cel mai bun din trei meciuri", cu un eventual joc decisiv pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regulat, în acest caz CSU Braşov (locul 2). 

Rodrigues a mai spus că mizează pe creşterea de potenţial a echipei sale. "Jucătoarele noastre au făcut un pas înainte ca potenţial în ultimele trei săptămâni ce au trecut de la meciul din Cupă. Dacă aţi fi văzut partida de luni, nu aţi fi spus că au jucat locul doi cu locul şapte, a fost de departe cel mai echilibrat din sferturi", a adăugat tehnicianul de la Phoenix. 

Băieţii joacă mâine

Altfel, echipa masculină a aceluiaşi club va juca, mâine, de la ora 19,00, pe teren propriu, cu echipa BCMU Piteşti, într-un meci contând pentru etapa a treia din faza secundă a Ligii Naţionale, grupa locurilor 7-12, Phoenix se află pe locul nouă, la egalitate de puncte (34) cu ocupanta locului opt, Energia Tg. Jiu, în timp ce adversara ocupă locul zece, cu 30 de puncte. Miza o reprezintă locul 8 la final, calificant în play-off.

Citit 1188 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2016 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.