Phoenix a ÎNVINS vicecampioana en-titre BC Mureș, într-un meci spectaculos (FOTO)
Foto: În foto, slam dunk-ul lui Travis Daniels

Phoenix a ÎNVINS vicecampioana en-titre BC Mureș, într-un meci spectaculos (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În prima etapă jucată pe teren propriu, baschetbaliștii de la Phoenix Galați au făcut, vineri seară, un meci senzațional și au reușit să învingă vicecampioana en-titre a Ligii Naționale, BC Mureș Tg. Mureș, scor 80-78 (36-40).

Un meci strâns, cu un prim sfert echilibrat, urmat de zece minute în care mureșenii au arătat că relațiile lor de joc sunt mult mai bine stabilite, reușind să ajungă chiar la 10 puncte diferență (35-25). Partea a doua a meciului a venit cu o serie de coșuri de trei puncte, ale lui Vlaicu și Bojovic, care au schimbat cursul jocului, de la o diferența de două puncte (43-45) la un avans de 7 puncte (52-45), încheind sfertul al treilea cu un avans minim, scor 61-60. Ultimul sfert a fost cu frecvente răsturnări de scor, ca apoi, din minutul 35, timp de trei minute, tabela să rămână ”înghețată” la 73-71 pentru Phoenix. Perioada a fost fără puncte, dar cu nenumărate ratări, de ambele părți, abia a doua aruncare liberă a lui Pesic a reușit să rupă seria ratărilor (74-71). Când mai erau 78 de secunde de joc, Martinic de la BC Mureș a marcat un coș de trei puncte care stabilea egalitatea pe tabelă. Daniels, faultat de un adversar, a beneficiat de două aruncări libere pe care le-a fructificat și astfel a mai dat o gură de oxigen echipei gălățene. Waters a avut și el parte de faulturi, două, iar prin realizarea acestora a mărit diferența de pe tabelă la 4 puncte. În ultimele cinci secunde Mohammed a mai marcat 2 puncte, dar insuficiente pentru a mai răsturna scorul, meciul încheindu-se cu victoria, surprinzătoare, a gălățenilor.

Realizatorii de la Phoenix au fost: Bojovic cu 23 puncte (3X 3 p), 4 recuperări și 5 pase decisive. Waters 13 p, Daniels 12 p, Vlaicu 12 p, Milovanovic 10 p și 6 r, Pesic 7 p, Petică 3 p, Pârlog cu o recuperare și 2 pase decisive.

Următorul meci al Phoenix se va disputa în deplasare, pe 10 octombrie, cu nou-promovata Olimpic Baia Mare.

Foto Sonia Baciu

Citit 4124 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.