Baschetbalistele de la Phoenix au CÂȘTIGAT în prelungiri, cu Național Iași

Baschetbalistele de la Phoenix au CÂȘTIGAT în prelungiri, cu Național Iași
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet  Phoenix a câștigat, în prelungiri, scor 88-84 (78-78), în fața Național Iași, într-un meci disputat miercuri seara, în deplasare, care a contat pentru etapa a șaptea din Liga Națională.

Cu un început ezitant, în care adversarele au deschis scorul și în doar trei minute s-au desprins la 6 puncte (10-4), gălățencele au reușit o revenire în joc, iar în urma unui coș de trei puncte realizat de Alexandra Dumitrache, au preluat conducerea, 15-14. A urmat o serie de opt puncte consecutive ale ieșencelor, care au închis primul sfert în favoarea lor, scor 24-17, aceeași diferență de scor fiind de încă două ori pe parcursul sfertului secund (30-23, min 13, respectiv 37-30, min 15). A urmat o altă serie consecutivă de 8 puncte, de data aceasta a echipei Phoenix, care până la intrarea la pauză a reușit o revenire de la minus 7 puncte la plus 3.

Sfertul al treilea a fost echilibrat, cu numeroase schimbări ale conducerii, cu un parțial în favoarea ieșencelor, 21-18. Ultimul sfert a adus și cel mai mare avantaj al gălățencelor, 8 puncte (76-68, min 34), printr-un coș de trei puncte marcat de Nelson, dar gazdele au reușit să vină din urmă și să egaleze când mai erau doar 2 minute din joc. Rutan a adus Phoenix în avantaj, în ultimele 52 de secunde, dar ieșeanca Galdeira (jucătoare venită din WNBA) a egalat, din nou, în min 39,20. Gălățencele au ratat ocazia de a închide meciul în urma unei ratări a lui Steenhold, în ultimele 5 secunde, situație carea trimis meciul în prelungiri.În repriza suplimentară,  scorul a fost strâns, cu alte două egalități, partida fiind închisă de aruncările de la libere ale Ericăi Covile.

Cea mai bună jucătoare a Phoenix a fost Shanice Steenholdt, care a reușit un nou ”double-double”, cu 28 de puncte și 13 recuperări. Celelalte realizatoare au fost Katie Rutan 18 puncte și 7 recuperări, Erica Covile (12+5+1), Romina Filip (12+6+5), Jeanette Jackson (6+3+7), Kerah Nelson (5+4) și Alexandra Dumitrache (5 puncte).  

După această etapă, Phoenix se află pe locul cinci în clasament, cu 11 puncte.

Următorul meci al Phoenix se va disputa, duminică, de la ora 17,00, la Galați, cu Sirius Tg. Mureș, o altă echipă nou promovată în acest sezon. 

Citit 1390 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.