United, cu acelaşi lot, pentru o nouă finală

United, cu acelaşi lot, pentru o nouă finală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de futsal United Galaţi va rămâne pentru sezonul următor cu aceeaşi jucători cu care a obţinut medaliile de argint în campionatul Ligii I încheiat luna trecută.

După ce au obţinut locul doi în Liga I de futsal, ediţia 2016-2017, sportivii antrenaţi de David Asandei au confirmat că vor continua la echipa gălăţeană. De altfel, toţi jucătorii sunt în continuare sub contract cu United Galaţi, cu excepţia lui Ion Al-Ioani, antrenorul David Asandei spunând că şi acesta şi-a exprimat dorinţa de a continua la Galaţi, înaintea plecării în vacanţă.

Mai mult, conducerea clubului îşi doreşte să mai aducă cel puţin un jucător, foarte probabil un jucător străin. „Toţi jucătorii, cu excepţia Al-Ioani, sunt încă sub contract cu noi şi atunci mai trebuie doar un mic implant, ne-ar mai trebui cred şi un portar. Dar să vedem şi bugetul pe care îl avem, trebuie să facem şi o simulare a bugetului, să vedem ce putem aduce de banii pe care îi avem, în funcţie şi de ce vom primi din partea municipalităţii la rectificarea bugetară”, a declarat Asandei.

Obiectivul echipei în noul sezon va fi să joace din nou finala campionatului şi, de ce nu, de data aceasta, să o şi câştige.

Cei din conducerea clubului mai spun că vor face eforturi ca transferurile să fie perfectate înainte de reunirea lotului, programată pe 31 iulie. În sezonul trecut, United a mai adus pe parcurs doi jucători, având şansa ca aceştia să se integreze foarte rapid în echipă. „Din punctul meu de vedere, bine ar fi să fie aduşi de la începutul sezonului, pentru că sunt multe meciuri şi să se integreze mai uşor. În partea a doua am avut şansa ca Al-Ioani şi Kaylon, cei doi jucători care au venit, să se adapteze repede, dar nu e mereu aşa. Când pleci la drum este indicat să o faci cu un lot bine stabilit şi să mergi cu el până la capăt”, a mai precizat antrenorul gălăţean.

Dorinţa acestuia de a avea lotul complet de la prima etapă este justificată şi de posibilitatea schimbării sistemului competiţional, într-o formulă în care fiecare meci, începând de la primul, să conteze în lupta pentru medalii. Noul sistem a fost propus conducerii Federaţiei Române de Fotbal chiar de către United Galaţi şi urmează să fie analizat în luna august. Este vorba de un sistem competiţional ca acela de la volei: renunţarea la play-off şi play-out, iar primele 6 clasate la finalul sezonul regulat să intre cu punctajul acumulat până atunci într-un minicampionat între ele, cu meciuri tur-retur.

Jucătorii de la United Galaţi sunt în vacanţă, după ce au terminat campionatul în urmă cu două săptămâni, cu o finală spectuloasă şi plină de dramatism, pe care au pierdut-o cu scorul general 2-3 în faţa celor de la Autobergamo Deva.

 

Citit 1318 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2017 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.