CSU Danubius, eşec pe teren propriu. Punct ratat în ultimele secunde

CSU Danubius, eşec pe teren propriu. Punct ratat în ultimele secunde
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină CSU Danubius a pierdut la limită, scor 20-21 (12-11), partida de pe teren propriu cu HCM Slobozia, contând pentru etapa a doua din Liga Naţională. Formaţia gălăţeană a avut o aruncare de la şapte metri, ratată, când mai erau doar opt secunde din meci.

Handbalistele de la CSU Danubius n-au reuşit să repete isprava din prima etapă (15-14 cu Dunărea Brăila), deşi au avut în faţă o adversară teoretic mai accesibilă. Echipa gălăţeană a avut un început foarte bun şi s-a desprins relativ repede. La jumătatea primei reprizei, CSU Danubius luase un avans considerabil (scor 8-4, min. 14) şi părea că a reuşit să-şi facă meciul uşor. Însă, în momentele imediat următoare, s-a decis în mare măsură ratarea victoriei. Nivelul de concentrare a scăzut, handbalistele echipei gălăţene n-au mai fost la fel de bătăioase în defensivă, în atac s-a ajuns la lipsă de idei şi inspiraţie, astfel că, în minutul 23, deja echipa din Slobozia se apropiase la un singur gol (9-8). S-a continuat în acelaşi ritm favorabil oaspetelor şi după pauză, Danubius fiind egalată la 13 în min. 37, după ce, cu trei minute înainte, la 13-12, echipa gălăţeană avusese şansa unui şapte metri, apărat de Roxana Caragea. Apoi, la jumătatea reprizei secunde, HCM Slobozia se dusese la trei goluri (15-18, min. 45). Un gol dintr-o aruncare cu spatele la poartă al pivotului Nicoleta Safta a refăcut tonusul celor de la CSU Danubius, care au început să recupereze din diferenţă (17-18). Chiar dacă oaspetele s-au distanţat din nou la trei goluri (17-20), formaţia din Galaţi a continuat să lupte, a ajuns la diferenţă minimă (19-20, min. 57), iar în ultimul minut a avut ocazia egalării. La 20-21, echipa din Slobozia a fost sancţionată cu fault în atac, CSU Danubius a avut posesia şi apoi şansa de a beneficia de o aruncare de la şapte metri, când mai erau doar opt secunde, însă Alla Şeiko a ratat!

Antrenorul Valeriu Costea a spus că nu o consideră pe Şeiko vinovată de rezultat prin ratarea acelui ultim „şapte metri”, precizând că nu atunci s-a decis soarta partidei. "Se putea întâmpla oricui, nu am ce să-i reproşez, nu este Alla vinovată de acest rezultat. Nu acolo s-a pierdut meciul, ci poate la 8-4, când trebuia să mărim diferenţa şi să închidem meciul. Problema este că am cedat prea uşor pe atac, nu am mai avut puterea de a ne băga la bătaie. Am avut acel meci greu cu Brăila şi se pare că am resimţit asta acum", a declarat antrenorul gălăţean.

Pentru CSU Danubius au jucat: Elena Şerban, Roxana Caragea - Andreea Taivan 6 goluri, Sheiko 4, Livrinikj 3, Conache 2, Cristina Marcu 1, Daciana Balaban 1, Nicoleta Safta 1, Denisa Şelever 1, Jovanovska 1, Iulia Artean şi Cristina Clisu.

În următoarea etapă, CSU Danubius va avea un meci dificil, în deplasare, cu CSM Roman, sâmbătă, 16 septembrie.

Citit 1296 ori Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2017 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.