OȚELUL are noutăţi importante în echipă pentru meciul de astăzi

OȚELUL are noutăţi importante în echipă pentru meciul de astăzi
Trofeul de campioană şi Supercupa vor fi prezentate publicului la trei zile de la readucerea lor în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În etapa a patra din Liga 3, Oţelul va juca pe teren propriu cu Bucovina Rădăuţi (ora 19.00), Sporting Lieşti cu cei de la KSE Tg. Secuiesc, tot acasă, iar Avântul Valea Mărului are rundă liberă. Pe stadionul „Oţelul”, de la ora 19,00, va avea loc poate cea mai atractivă partidă a sezonului, cu o încărcătură emoţională specială. În primul rând, Oţelul Galaţi va fi la primul joc în care apare în faţa publicului cu adevărat întregită, prin redobândirea „palmaresului”, iar suporterii ce vor veni în tribune vor avea ocazia nu doar să revadă cele mai importante trofee din istoria fotbalului gălăţean, ci şi plăcute surprize în teren, în componenţa echipei ce are ca obiectiv promovarea în Liga 2.

La FRF, pentru legitimări

Cea mai marcantă noutate în lotul Oţelului este foarte posibila şi mult aşteptata revenire printre titulari a unuia dintre cei care au câştigat în 2011 trofeul de Campioană a României şi Supercupa României, Adrian Sălăgeanu. După 20 de zile de aşteptare, pentru „Sălă” s-a primit, ieri, acordul de transfer internaţional, fotbalistul în vârstă de 34 de ani plecând imediat spre Bucureşti, pentru a-şi ridica legitimaţia şi a o valida cu viza medicală. Erau şanse foarte mari ca totul să se rezolve în timpul util şi astfel să-l putem vedea printre titulari. Antrenorul Damian Băncilă şi l-ar dori în centrul defensivei, mai ales că un alt campion din 2011, Silviu Ilie, este accidentat şi nu poate juca.

Cu puţin timp înainte de plecarea lui Sălăgeanu spre sediul FRF, de acolo pornise spre Galaţi directorul sportiv Sorin Haraga, cu două legitimări rezolvate, cele ale lui David Itoafa şi George Cîrjan. Pentru Itoafa, canadian cu părinţi români care a primit şi cetăţenia română în urmă cu două săptămâni, ceea ce este numit generic „cartea verde” a sosit încă de joi. Mijlocaşul defensiv în vârstă de 22 de ani va debuta aproape sigur în meciul din această seară, astfel că antrenorul Damian Băncilă are încă o variantă la dispoziţie, cea a retragerii lui Gâţă pe postul de bază, cel de fundaş central.

În ceea ce-l priveşte pe Cîrjan (28 de ani), atacant gălăţean cu 55 de meciuri în prima ligă, acesta vine după o pauză de mai bine de jumătate şi o accidentare relativ recentă, astfel că a avut de recuperat din punct de vedere al pregătirii fizice. De mai bine de o săptămână a intrat în programul obişnuit de pregătire al întregii echipe şi este de aşteptat să intre astăzi la joc, cel puţin în a doua parte.

Tehnicianul echipei gălăţene a spus că, pe lângă cele trei puncte, îşi doreşte spectacol atât în teren, cât şi în tribune. „De la echipă vreau cele trei puncte, cu atitudine optimă şi determinare. Sper să fie mult entuziasm şi spectacol în teren şi în tribune, mai ales că în peluză se vor afla cei care ne-au susţinut la Focşani şi nu numai ei, un aspect care pentru echipă contează enorm”, a declarat Băncilă.

Sporting vrea să continue cu punctaj maxim

Sporting Lieşti, echipă care şi-a câştigat toate cele trei meciuri de până acum, va juca pe teren propriu cu cei de la KSE Tg. Secuiesc (ora 17.00), o formaţie incomodă, care a pierdut până acum doar cu AFK Miercurea Ciuc. Obiectivul echipei din Lieşti este clar, o nouă victorie, ca de la începutul săptămânii următoare să poată avea punctaj maxim şi oficial. Sporting este depunctată (6 puncte) de Comisia de Disciplină a FRF pentru neplata grilei de formare către Metalosport pentru fundaşul Sandu. Antrenorul Ionuţ Niculcea ne-a spus că, în cel mai rău caz, sancţiunea se va reduce la 4 puncte: „În momentul ultimei decizii, pentru ultimele două puncte, se făcuse plata necesară, cel puţin această depunctare va fi anulată”. Litigiul dintre cele două cluburi gălăţene a fost stins, s-a deschis un nou dosar la Comisia de Disciplină, care este aşteptat să fie dezbătut la începutul acestei săptămâni, cei de la Sporting considerând că sunt şanse mari să fie anulată întreaga depunctare.

Metalosport, cu mulţi juniori în lot şi golaveraj 0-30 până acum, are o misiune imposibilă pe teren propriu (stadionul Dunărea, ora 17,00) cu formaţia AFK Miercurea Ciuc.

Citit 3288 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2017 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.