Sesizarea privindu-i pe Viorica Dancilă și Liviu Dragnea a ajuns la DIICOT

Sesizarea privindu-i pe Viorica Dancilă și Liviu Dragnea a ajuns la DIICOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesizarea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, privindu-i pe Viorica Dancilă şi Liviu Dragnea a ajuns la DIICOT, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii instituţiei. Plângerea s-a înregistrat şi a fost repartizată unui procuror al secţiei care se ocupă cu investigarea infracţiunilor informatice, contra securităţii naţionale şi terorism, menţionează sursele citate.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a sesizat Parchetul General, "în calitate de cetăţean", despre faptul că Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au difuzat informaţii cu caracter secret. "Am depus o sesizare la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, legate de pregătirea, adoptarea şi aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetăţean al României. Am considerat demersul o obligaţie morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale ţării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obişnuiţi să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele ţării", a spus Orban.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că plângerea penală depusă de Ludovic Orban a fost concepută la Cotroceni, lucru care va reieşi şi din publicarea textului.
Şi Călin Popescu Tăcireanu a reacţionat, explicând că preşedintele Iohannis nu poate revoca prim-ministrul, însă nu exclude varianta ca Viorica Dăncilă să fie suspendată din funcţie după plângerea penală făcută de Orban. "În Constituţie sunt luate nişte măsuri de siguranţă. Preşedintele nu poate revoca prim-ministrul. N-are dreptul ăsta, ca să nu creeze instabilitate. Dar nimeni nu s-a gândit la scheme de tip Orban", a spus Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat dacă se va încerca suspendarea premierului Dăncilă, Tăriceanu a spus: "Eu nu vreau să mă gândesc la această variantă. O să vedem, probabil că se gândesc", a mai precizat Tăriceanu.

Citit 1431 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 23:44

1 comentariu

 • postat de Suzi quatro
  Sâmbătă, 19 Mai 2018 10:42
  82.137.13.***
  Se joacâ alba neagra cu noi. Librealii nici in 500 de ani nu vor ajunge la putere si pentru asta fac schimb de locuri cu PSD PSD nu vrea sâ stea pânâ in ultimul moment la Putere pentru câ nu reușesc sâ facâ tot ce au promis Si atuncicautâ un tap ispâșitor. Iar asta este ori tehnocrat ori libral+ USR Aplicatia a fost fâcutâ pe noi acum au schimbat putin actorii Dar scenariul si regizorul sunt aceiasi Nu trebuie sa uitâm câ din 1965 si pânâ azi am fost condusi numai de OLTENI
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.