Procurorii militari au înregistrat 763 de plângeri împotriva jandarmilor
Foto: Iulia Kelt

Procurorii militari au înregistrat 763 de plângeri împotriva jandarmilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorii militari de la Parchetul General au înregistrat, până în prezent, 763 de plângeri depuse împotriva jandarmilor de către participanţii la protestul din 10 august. "În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 30 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 763", informează reprezentanţii Parchetului General.

Pe de altă parte, procurorii efectuează cercetări după ce 62 de jandarmi au spus că au fost agresaţi la mitingul din 10 august, deşi nu fiecare a depus plângere, fiind înregistrate mai multe sesizări colective, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii parchetului, care au reunit cauzele într-un singur dosar.

"S-a întocmit o primă statistică. La acest moment, se efectuează cercetări cu privire la agresarea a 62 de persoane care au avut calitatea de organ de Jandarmerie. Vă precizez faptul că nu fiecare dintre aceste persoane au depus plângere, unele sesizări privesc 10-12 persoane. O mare parte dintre aceste persoane au depus şi plângere. Iniţial s-a întocmit un dosar pentru fiecare persoană vătămată, toate aceste dosare au fost reunite, iar acum există un singur dosar în care se efectuează cercetări cu privire la agresarea celor 62 jandarmi", au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei.

JANDARMIADA. Fotoreportaj realizat de echipa VL prezentă la Bucureşti | Piaţa Victoriei violenţei

Citit 1063 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2018 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.