Remaniere la Guvern şi demisii în PSD

Remaniere la Guvern şi demisii în PSD
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gabriela Firea a demisionat, luni din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

"Cel mai important e să fim oameni, iar în cazul unui partid să fim membri şi apoi să avem funcţii. Ştim ce se va întâmpla, deşi şedinţa nu a început. Nu este democrat să se dezbată înainte informal în birouri, restaurante", a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Aceasta a anunţat că şi-a depus demisia din calitatea de şef interimar la PSD Bucureşti.

"Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru că de doi ani dl. Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie pentru a fi vulnerabilă. Poate şi statutul ar trebui amendat pentru că nicio poziţie interimară nu poate dura doi ani. A fost un plan (...) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundaţie şi spitalele regionale", a mai spus Firea.

Ea a mai spus că programul de guvernare locală cu care a câştigat alegerile a fost neglijat.

”Pur şi simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferenţă de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureştenii, sunt mult mai inteligenţi decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această şedinţă transmiteau prin interpuşi faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activităţii primarului general. Nu este adevărat”, a mai spus Firea.

Membrii PSD s-au întrunit în Comitetul Executiv Naţional, unde au votat, conform unor surse din partid, pentru schimbarea miniştrilor de la cinci portofolii. Astfel, deputatul Marius Budăi în va lua locul Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Muncii, senatorul Niculae Bădălău va fi numit în locul lui Dănuţ Andruşcă la Ministerul economiei, deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova la Ministerul Transporturilor, senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, îi va lua locul demisionarului Mihai Fifor la Ministerul Apărării Naţionale, iar la Ministerul Culturii va veni senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu.

La ora redactării acestei ştiri, Comitetul Executiv Naţional al PSD era în desfăşurare.

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.