Remaniere la Guvern şi demisii în PSD

Remaniere la Guvern şi demisii în PSD

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gabriela Firea a demisionat, luni din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

"Cel mai important e să fim oameni, iar în cazul unui partid să fim membri şi apoi să avem funcţii. Ştim ce se va întâmpla, deşi şedinţa nu a început. Nu este democrat să se dezbată înainte informal în birouri, restaurante", a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.
Aceasta a anunţat că şi-a depus demisia din calitatea de şef interimar la PSD Bucureşti.
"Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru că de doi ani dl. Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie pentru a fi vulnerabilă. Poate şi statutul ar trebui amendat pentru că nicio poziţie interimară nu poate dura doi ani. A fost un plan (...) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundaţie şi spitalele regionale", a mai spus Firea.
Ea a mai spus că programul de guvernare locală cu care a câştigat alegerile a fost neglijat.
”Pur şi simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferenţă de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureştenii, sunt mult mai inteligenţi decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această şedinţă transmiteau prin interpuşi faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activităţii primarului general. Nu este adevărat”, a mai spus Firea.
Membrii PSD s-au întrunit în Comitetul Executiv Naţional, unde au votat, conform unor surse din partid, pentru schimbarea miniştrilor de la cinci portofolii. Astfel, deputatul Marius Budăi în va lua locul Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Muncii, senatorul Niculae Bădălău va fi numit în locul lui Dănuţ Andruşcă la Ministerul economiei, deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova la Ministerul Transporturilor, senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, îi va lua locul demisionarului Mihai Fifor la Ministerul Apărării Naţionale, iar la Ministerul Culturii va veni senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu.
La ora redactării acestei ştiri, Comitetul Executiv Naţional al PSD era în desfăşurare.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 19:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro