Opoziţia depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Opoziţia depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Opoziţia va depune moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului în jurul datei de 10 decembrie, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PNL Ioan Cupşa. „Moţiunea de cenzură va fi depusă probabil în jurul datei de 10 decembrie, dar e cu probabilitate mare”, a declarat deputatul.

Întrebat dacă opoziţia are sprijinul UDMR şi voturile necesare pentru a trece o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, liberalul a susţinut că partidul din care face parte duce negocieri în acest sens.

„PNL duce astfel de negocieri de câteva săptămâni. Sperăm să obţinem acele voturi în săptămâna dintre 10 şi următoarea săptămână când va fi dezbătută probabil moţiunea de cenzură”, a afirmat Ioan Cupşa.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, 22 noiembrie 2018, la Parlament, că există şanse ca moţiunea să treacă mai ales că sunt mulţi parlamentari PSD nemulţumiţi de Guvern.

„Ultima iniţiativă, cea legată de rectificarea bugetară, ne obligă să acţionăm cu fermitate în acest sens. Am discutat cu dl. preşedinte Orban, cu dl. preşedinte Barna, chiar ieri, şi urmează ca luni să anunţăm probabil şi ziua în care vom depune moţiunea de cenzură. Acest guvern trebuie să plece. Vedeţi că domnul Dragnea vrea să pară sigur, dar nu mai este sigur. A propus să fie înlocuiţi 10 miniştri în actualul Cabinet, când putea foarte simplu să propună o restructurare guvernamentală şi să-i treacă prin vot în Parlament. Nu a avut acest curaj. Tocmai de aceea cred ca suntem obligaţi să depunem o moţiune de cenzură. Şanse sunt din ce în ce mai mari ca această moţiune să reuşească”, a susţinut Eugen Tomac.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că zilele trecute a avut o întâlnire cu ceilalţi lideri ai partidelor din Opoziţie pe tema depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a adăugat că nu a fost avansat, în cadrul întrevederii, vreun nume de premier.

"Obiectivul moţiunii de cenzură este unul evident şi vom depune această moţiune. Discutăm acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o întâlnire cu ceilalţi lideri ai partidelor din Opoziţie, nu avem încă data la care o vom depune, dar va fi cu siguranţă o moţiune de cenzură pentru că este un element obligatoriu de reacţie la ceea ce se întâmplă şi ceea ce furnizează acum PSD României", a afirmat Dan Barna, marţi, la Palatul Parlamentului.

Citit 888 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2018 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.