Deputata Andreea Cosma, condamnată la închisoare

Deputata Andreea Cosma, condamnată la închisoare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Andreea Cosma, deputat PSD şi fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a fost condamnată, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă comisă în calitate de notar. Ceilalţi doi inculpaţi în acest dosar, Dănuţ Cornea şi Florin Anghel, au primit şi ei pedepse de câte patru ani de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă.

Instanţa l-a condamnat pe Cornea la patru ani închisoare şi cinci ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (10.717.081 de lei).

La rândul său, Florin Serghei Anghel a fost condamnat la patru ani închisoare şi patru ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (10.674.784 de lei).

Andreea Cosma a fost condamnată la patru ani închisoare şi doi ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, care a produs consecinţe deosebit de grave (10.674.784 de lei).

De asemenea, instanţa a menţinut măsurile asigurătorii instituite în sarcina celor trei prin ordonanţa din 15 decembrie 2015.

Decizia instanţei poate fi atacată cu apel.

"Admite acţiunea civilă formulată de SC Plopeni Industrial Parc SA şi obligă inculpaţii Cornea Dănuţ Marcel, Anghel Florin Serghei şi Cosma Andreea la plata, în solidar, către partea civilă a sumei de 10.674.784 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul activului Ciuperceasca", scrie în decizia ICCJ, care reţine contribuţia egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina lui Cornea şi Anghel, în cote de câte 40 la sută şi în cotă de 20 la sută pentru Cosma.

De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de SC Plopeni Industrial Parc SA şi l-a obligat pe Dănuţ Cornea să plătească părţii civile suma de 42.297 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii unor contracte. Totodată, ICCJ i-a obligat pe Cornea, Anghel şi Cosma la plata a câte 12.650 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În ianuarie 2017, dosarul de corupţie al Andreei Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a fost trimis de la Curtea de Apel Ploieşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Andreea Cosma a fost aleasă deputat pe lista PSD Prahova. Dosarul în care Andreea Cosma a fost inculpată pentru complicitate la abuz în serviciu, faptă care ar fi fost comisă în calitate de notar, fusese trimis instanţei în 2015, DNA stabilind un prejudiciu de 18 milioane de lei în această cauză.

Citit 1729 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.