Monumentul eroilor din Cudalbi a fost transformat în brad de Crăciun. Ce s-a decis după reacția Direcţiei de Cultură Galaţi

Monumentul eroilor din Cudalbi a fost transformat în brad de Crăciun. Ce s-a decis după reacția Direcţiei de Cultură Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Decizie controversată la Cudalbi, unde Monumentul eroilor din comună a fost acoperit de un brad. Decizia aparţine unui grup din Primăria Cudalbi, iar primarul a aprobat-o, pentru că, susţine el, a vrut ca zona să arate mai frumos. Asta în condiţiile în care monumentul din localitate intră în reabilitare şi trebuie să fie acoperit de o plasă. Plasa a fost montată, dar pe ea au apărut şi multe crengi de brad, astfel că monumentul a luat, la exterior, forma unui frumos conifer.

"Monumentul intră în restaurare şi ca să nu arate urât plasa de protecţie de pe el i-am dat o formă de brad, astfel încât să nu deranjeze vizual. Monumentul este un simbol, ca şi bradul. Nu m-am aşteptat ca un simbol al bucuriei, fericirii şi spiritului sărbătorilor de iarnă să stârnească atâtea polemici", a explicat Ştefan Drugan, primarul din Cudalbi.

Dacă unii au fost de acord cu decizia şi explicaţia autorităţilor locale, s-au găsit şi voci care să susţină contrariul. Pentru că şi Direcţia de Cultură Galaţi a reacţionat susţinând că decizia nu este bună, primarul de decis să mute bradul în parcul din localitate.

Citit 3116 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.