Sindicatele cer respingerea Legii pensiilor

Sindicatele cer respingerea Legii pensiilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul General al CNS Cartel Alfa şi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită membrilor Camerei Deputaţilor să respingă proiectul Legii pensiilor adoptat în Comisia de muncă, precizând că încalcă prevederile constituţionale şi principiul egalităţii în drepturi.

"Consiliul General al CNS Cartel Alfa vă adresează solicitarea de a respinge actul normativ în plen, deoarece acesta încalcă prevederile constituţionale, principiul egalităţii în drepturi, echităţii, principiul protecţiei persoanelor cu handicap şi obligaţia de a asigura un nivel de trai decent", se arată într-un comunicat trimis de Cartel Alfa.

Astfel, Cartel Alfa anunţă că proiectul de lege nu respectă principiul contributivităţii. Prin modul de calcul, persoanele care contribuie peste 15 ani vor avea aceeaşi pensie minimă, chiar şi în cazul în care contribuie la nivelul salariului minim pe economie sau la nivelul salariului mediu pe economie. "Pentru 25 de ani de contribuţii, toţi cei care au contribuit între salariul minim şi 75 la sută din salariul mediu vor primi pensia minimă aferentă celor 25 de ani. Şi în cazul unei contribuţii de peste 35 de ani la nivelul salariului minim sau până în 60 la sută din salariul mediu, salariaţii vor primi tot pensia minimă aferentă acestei categorii", mai arată sursa citată.

Citit 1967 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.