Ordonanţa va arunca economia în aer
Foto: realitatea.net

Ordonanţa va arunca economia în aer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite şi aruncă economia în haos. "Ne aşteptăm ca totul să se scumpească - ăsta e rezultatul acestei OUG", a spus şeful statului, arătând că este vorba de o "taxă din lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor".

Preşedintele Iohannis a spus că face apel la Guvern să se răzgândească şi să vină cu măsuri sustenabile. "Fac apel la Guvern să se răzgândească în privinţa acestei ordonanţe, să o pună în discuţie, să o negocieze cu patronatele, cu sindicatele şi după o analiză profundă şi discuţii să revină cu o formă care este sustenabilă", a spus preşedintele.

"Dacă PSD a anunţat acum câteva luni că nu va introduce noi impozite şi taxe şi acum la sfârşit an vine cu această ordonanţă (...) pentru a lua bani din economia privată, este clar că există o problemă cu bugetul. (...) Concluzia este: n-au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior tot felul de impozite şi taxe", a mai declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că această ordonanţă este "un motiv serios de îngrijorare pentru toţi românii", pentru că "este o ordonanţă care va face viaţa românilor mai scumpă".

CITEȘTE ȘI: Pensiile nu se majorează, iar Pilonul II devine opţional

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.