Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii Executivului. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei, că ministerul Educaţiei va primi fonduri mai mari cu 42,4 la sută faţă de anul 2018.

„În şedinţa de guvern de astăzi (luni - n.r.) vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă, prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare. Educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4 la sută faţă de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educaţie, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele şcolare pentru copiii din familii cu venituri reduse”, a anunţat Dăncilă.
Premierul a precizat că bugetul ministerului Sănătăţii rămâne neschimbat.
Totodată, Dăncilă a spus că reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educaţiei se referă la programul „Merg la şcoală”, care nu era prevăzut în programele finanţate până la finalul acestui an.
Guvernul va acorda bani, după rectificarea bugetară, şi pentru refacerea infrastructurii în zonele afectate de inundaţii.
Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul rectificării bugetare cu respectarea limitei de 2,76 la sută a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1.031 miliarde de lei, faţã de 1.022,5 miliarde de lei, cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. Diminuări au fost operate de la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane de lei), Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (-310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (-369,1 milioane lei), Ministerul Educaţiei Naţionale (-1,03 miliarde de lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane de lei).

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.