Percheziţii la sediul PSD şi la Drumuri şi Poduri

Percheziţii la sediul PSD şi la Drumuri şi Poduri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA au făcut, luni dimineaţă, percheziţii într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari din Arad şi Caraş-Severin, dar şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Tmişoara, care este condusă de arădeanul Cristian Ispravnic. Potrivit anchetatorilor, dosarul are legătură cu şpăgile încasate de DRDP la cântarul pentru camioane, la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 din Arad.

Deputatul PSD Florin Tripa, vizat în dosarul DNA privind fapte de corupţie la DRDP Timişoara, a declarat, după audiere, că i s-a comunicat că are calitatea de suspect pentru trafic de infuenţă, fiind acuzat că a favorizat numirea în funcţie a unei persoane cu care susţine că nu mai are relaţii din 2016, dar şi pentru că naşul său s-a angajat ca inginer la aceeaşi instituţie. Tripa spune că nu au fost făcute percheziţii la domiciliul său, ci doar la sediul PSD.

"Este un dosar cu trafic de influenţă, am dat declaraţie. E altă încadrare. O să mă prezint fără probleme, nu am nimic de ascuns. Nici vorbă de intervenţii, probabil în interceptări a pomenit cineva numele meu. Am avut o discuţie cu domnul procuror. Sunt suspect, dar dosarul am înţeles că e mult mai complex. Nu am nimic de ascuns, sunt un om drept, sunt, vreau să cred, un parlamentar care nu a profitat de nimic, stau într-un apartament cu 2 camere. Eram în drum spre Bucureşti, m-a sunat soţia, am venit fără probleme, nu am nimic de ascuns", a declarat Tripa.

Politicienii au în acest dosar, deocamdată, calitatea de suspecţi, întrucât pentru declanşarea urmăririi penale e nevoie de avizul celor două camere ale Parlamentului.

DNA precizează că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2016-2019. Ancheta a început în urmă cu nouă luni. Ofiţerii anticorupţie au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală că camionelor se plăteau şpăgi între 50 şi 100 de euro angajaţilor DRDP Timişoara. De asemenea, se presupune că mai mulţi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiţi în interesul PSD Arad.

Citit 1946 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.