Unde şi când se poate consuma alcool pe domeniul public

Unde şi când se poate consuma alcool pe domeniul public
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care defineşte condiţiile posibilităţii servirii şi consumului de băuturi alcoolice, în cazul evenimentelor organizate în scop de recreere sau al manifestărilor cultural-artistice. Legea explică aspecte legate de tulburarea liniştii publice.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 ianuarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 2 din Legea nr. 61/1991, în sensul instituirii posibilităţii servirii şi consumului de băuturi alcoolice, în cazul evenimentelor organizate în scop de recreere sau al manifestărilor cultural-artistice, precum şi al abilitării autorităţilor publice locale să aprobe organizarea anumitor tipuri de evenimente ce au scop de recreere şi divertisment.

În legea în vigoare era prevăzut că servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive sau altor asemenea întruniri publice, în imediata apropiere, precum şi consumul de băuturi alcoolice în astfel de condiţii de către participanţi, constituia contravenţie.

"Raportat la acest aspect, apreciez că modificarea textului de lege este necesară, pentru a se delimita expres care sunt evenimentele ce îmbracă forma unor adunări publice şi la care este permisă comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice (zilele oraşului, târguri şi expoziţii, diverse manifestări cultural-artistice) şi la care acest lucru nu este posibil", precizează iniţiatorii, în expunerea de motive.

De asemenea, iniţiatorii au intervenit şi asupra aspectelor legate de utilizarea aparaturii muzicale. "Conform actului normativ mai sus menţionat, la punctul 27 al articolului 2, se precizează faptul că reprezintă contravenţie "organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban", se mai arată în sursa citată. Astfel, iniţiatorii consideră că actul normativ trebuie completat/ modificat astfel încât autorităţilor publice locale să li se permită să impună condiţii pentru desfăşurarea unor astfel de evenimente de recreere şi divertisment, inclusiv să stabilească, în funcţie de specificului evenimentului, perioada de desfăşurare a acestuia.

Citit 2772 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2020 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.