Încă un român a fost infectat cu coronavirus

Încă un român a fost infectat cu coronavirus
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră "Diamond Princess".

MAE mai precizează că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor, conform unui anunţ de presă al instituţiei.

Referitor la nava "Westerdam", Ministerul de Externe spune că opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

"În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navelor de croazieră "Diamond Princess" şi "Westerdam", Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră "Diamond Princess". Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român, care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome. Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor. În ceea ce priveşte nava "Westerdam", potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh", conchide sursa citată.

La bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" au fost confirmate, luni, 99 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Pe vas se aflau în total 17 cetăţeni români. Primul român, din judeţul Argeş, care a contractat virusul rămâne sub tratament în Japonia. MAE transmitea, luni, că starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 este în continuare bună. Sursa menţionată adăuga că "după finalizarea perioadei actuale de carantină, în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze".

Citit 1745 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.