Încă trei cazuri de coronavirus confirmate. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 28 de persoane

Încă trei cazuri de coronavirus confirmate. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 28 de persoane
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE - Încă 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marţi seară. Numărul total la nivel naţional a ajuns la 28 de cazuri. Cele trei noi cazuri confirmate marţi seară sunt un bărbat de 57 de ani, un altul de 37 şi o femeie de 26 de ani. Bărbatul de 57 ani s-a întors în cursul zilei de luni din Italia şi se află în carantină în Arad. O altă persoană diagnosticată este o femeie de 26 ani din Hunedoara. Un alt caz este cel al unui bărbat de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa, contact al unei persoane pozitive.


Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, marţi, în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. O femeie însărcinată se află printre cei confirmaţi de teste.

"Astăzi, au fost confirmate opt cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în Bucureşti. Dintre acestea, trei sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat ieri, 9 martie, în Bucureşti, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în Bucureşti, iar două au călătorit recent în Israel, una în Germania şi una în Marea Britanie. Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova", a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Conform Ministerului Sănătăţii, persoanele diagnosticate sunt: femeie, 31 ani, judeţul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti; bărbat, 32 de ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota; femeie, 30 de ani, gravidă, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota (femeia are stare generală bună); copil, 3 ani, Bucureşti, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota; femeie, 36 de ani, Bucureşti, care s-a întors pe 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la "Matei Balş"; femeie, 35 ani, Bucureşti care s-a întors pe 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la Institutul "Matei Balş"; bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors pe 27 februarie din Londra, s-a prezentat cu simptomatologie la "Matei Balş"; femeie, 41 ani, care s-a întors pe 7 martie, din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la "Matei Balş".

La nivel naţional, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19), 12 fiind în Bucureşti. Din acestea, cinci sunt declarate vindecate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul. Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Anterior anunţului făcut de Grupul de Comunicare Strategică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţase încă trei persoane cu test pozitiv de coronavirus în Bucureşti, acestea fiind fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani deja diagnosticat, internat iniţial la Spitalul "Dimitrie Gerota".

Citit 2082 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2020 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.