Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile încătuşării
Foto: mediafax.ro

Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile încătuşării
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cazul Sorinei Pintea a schimbat regulile în privinţa arestaţilor care au nevoie de medic. Noile prevederi dintr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care reglementează transferul arestaţilor preventiv sau al reţinuţilor au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Potrivit modificării, medicii au obligaţia să comunice în scris poliţiştilor dacă un pacient arestat trebuie să fie deplasat pe targă sau în cărucior.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a introdus prevederi şi în privinţa cătuşelor. "Personalul medico-sanitar care asigură asistenţa medicală la nivelul centrului are obligaţia de a comunica, în scris, (...) cu privire la existenţa unor afecţiuni ale membrelor superioare din zona supusă încătuşării", scrie în Monitorul Oficial.

Poliţiştii care escortează un arestat trebuie, de asemenea, să respecte recomandările medicilor, indiferent de reţeaua de sănătate din care fac parte.

Modificarea vine după scandalul iscat când Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost dusă în cătuşe la clinica MAI, atunci când era arestată preventiv.

Citit 2972 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.