Se dorește adoptarea unei legi a lobby-ului

Se dorește adoptarea unei legi a lobby-ului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a anunțat marți, la finalul unei întâlniri cu președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, că mediul de afaceri vrea o lege a lobby-ului și va discuta subiectul în coaliția de guvernare, relatează G4Media.ro. "Mediul de afaceri susține legea lobby-ului. Am discutat concret, va trebui discutat în coaliție și există susținere pentru un asemenea proiect de lege", a spus Orban.

El a vorbit și despre buget, arătând că întârzierea vine din cauza negocierilor din coaliție: "Din ce știu eu, nu există nici o creștere de taxe și impozite. Nu e o întârziere, guvernul a spus că îl va finaliza până la începutul sesiunii parlamentare. E un guvern nou, de coaliție, întotdeauna discuțiile sunt mai complexe când e vorba de o coaliție (…) Construcția bugetară e afectată de țintele de deficit bugetar, necesitatea de a asigura cofinanțarea proiectelor din fonduri UE. Necesită negocieri mult mai complexe".

Întrebat despre creșterea pensiilor, Orban a spus că susține majorarea acestora cu un procent care să ia în calcul rata inflației și creșterea salariului minim brut pe economie: "Eu sunt adeptul indexării cu rata inflației și până la 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, ca să creștem puterea de cumpărare (…) Susțin recalcularea pensiilor, cu obiectivul de a face dreptate pentru pensionari, să se echivaleze pensiile pentru contributivitate similară. La condiții similare de vechime și contribuții, trebuie să existe pensii similare".

Citit 458 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2021 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.