Peste 100 de români sunt sechestrați în Mexic

Peste 100 de români sunt sechestrați în Mexic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 100 de turiști români cărora li s-a interzis accesul în Mexic erau blocați și miercuri pe aeroportul din Cancun, în timp ce alți 102 au fost întorși în țară, afirmă ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, el calificând situația drept inadmisibilă. Românii au acuzat abuzuri ale polițiștilor de frontieră, lipsa apei și a hranei pe durata așteptării, dar și spațiile improprii în care sunt ținuți, potrivit Hotnews.ro.

Ministrul a precizat că situația a fost semnalată marți ambasadorului mexican la București și s-a cerut în regim de urgență clarificarea motivelor acestor decizii și sistarea măsurilor arbitrare luate.

"Faptul că un stat suveran poate decide cu privire la accesul străinilor pe propriul teritoriu nu trebuie și nu poate să încalce drepturile acestora în procesul de implementare a unor astfel de decizii și trebuie să se evite situațiile ofensatoare. Cetățenii români trebuie tratați cu respect", a mai spus Bogdan Aurescu.

Potrivit acestuia, până la clarificarea situației, apelul MAE către români este ca, pentru moment, să evite călătoriile în Mexic, iar în acest sens va fi transmisă și o alertă de călătorie, iar autoritățile mexicane au transmis că, din punct de vedere epidemiologic, zona Mexico City este clasificată drept zonă roșie, iar zona Cancun, zonă portocalie.

O româncă din grupul de turiști a declarat la Digi 24, sub protecția anonimatului, că la sosirea în Mexic, unde a mers cu soțul și cu cei doi copii mici, au fost băgați într-o cameră din aeroport, fără nicio explicație, după ce li s-au confiscat pașapoartele și telefoanele mobile.

Citit 629 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.