Tensiuni în coaliție, legate de structura bugetului

Tensiuni în coaliție, legate de structura bugetului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Discuții tensionate la Guvern pe buget, după ce în proiectul care a fost pus pe masa de la Palatul Victoria au apărut tăieri la ministerele Sănătății, Transporturilor, Economiei și Fondurilor Europene, toate conduse de USR-PLUS, au declarat surse din coaliție pentru HotNews.ro.
În aceste condiții, proiectul a cărui punere în dezbatere publică era prevăzută pentru miercuri, ar putea întârzia.
Totuși, în cursul dimineții, vicepremierul Dan Barna lăsa de înțeles că lucrurile sunt deja stabilite și bugetul poate primi undă verde. "Este un buget de care nimeni nu este mulţumit, dar este un buget de responsabilitate, prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză", declara el, iar un același ton avea și Kelemen Hunor. "Ţinta noastră este să avem un deficit de 7% - 7,1%. (...) Sigur, acest lucru înseamnă că vor fi mai puţine cheltuieli decât anul trecut. În ceea ce priveşte investiţiile mari în domeniile esenţiale, infrastructură, economie, atragerea investitorilor, sunt asigurate în 2021 şi din PNRR sunt convins că multe domenii vor avea finanţarea necesară, fiindcă este nevoie de o creştere economică", declara vicepremierul din partea UDMR.
Și președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că nu ştie de existenţa unor nemulţumiri, dar a adăugat că au fost "decizii grele" legate de buget. "Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile necesare şi să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene", a adăugat Orban.

Citit 311 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:19

1 comentariu

 • postat de Vasile
  Joi, 11 Februarie 2021 14:30
  89.121.153.***
  As sugera încă o soluție pentru guvernul de “tăietori” condus de dl prim ministru : sa taie si tichetele de tren gratuite ale pensionarilor ! Observ ca le place sa taie orice !!! Oare cum de le-au scăpat ????
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.