Suspiciuni de corupție legate de fonduri nerambursabile

Suspiciuni de corupție legate de fonduri nerambursabile
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a confirmat joi pentru G4Media.ro că a depus o plângere penală la DNA legată de suspiciuni de corupție în legătură cu acordarea granturilor nerambursabile de 550 milioane de euro. Aceste granturi fac parte din Măsura 3 a unei scheme de sprijin lansate de guvernul Ludovic Orban pentru a sprijini firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei.

"Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu", a afirmat Claudiu Năsui, într-un comunicat ulterior. Ministrul Economiei anunțase încă din 11 februarie, într-o postare pe Facebook, că există persoane care ar fi divulgat informații-cheie din procesul de acordare a împrumuturilor nerambursabile.

Prin această măsură, Ministerul Economiei acordă granturi pentru investiții în valoare cuprinsă între 50.000 și 200.000 euro fiecare. Bugetul total este de 550 milioane de euro, 478,25 milioane euro sunt ajutor nerambursabil, iar restul reprezintă cofinanțarea asigurată de beneficiarul final. Beneficiarii sunt microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM).

Citit 541 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2021 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.