Un presupus turnător al Hertei Müller a fost revocat din funcție

Un presupus turnător al Hertei Müller a fost revocat din funcție
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș (USR PLUS), l-a numit la finalul săptămânii trecute în consiliul științific al Muzeului Satului Bănățean pe Walther Konschitzky, despre care scriitoarea Herta Müller a relatat în cartea "Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică", potrivit G4Media, că ar fi turnat-o la Securitate.

Publicațiile locale, printre care Ziua de Vest, au scris despre presupusa colaborare a lui Walther Konschitzky cu Securitatea în dosarul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură.

Ulterior, Cristian Moş a anunţat că va îndrepta gafa și că îl va revoca din funcție pe Konschitzky. "În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, vă anunț că (...) am purtat o discuție atât cu directorul Muzeului Satului Bănățean, domnul Dănuț Radoslav, cât și cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație al muzeului și am primit asigurări că numirea domnului Walther Konschitzky în Consiliul Științific o să fie revocată. În locul dumnealui, o să fie numită doamna Daniela Crainic", a spus Cristian Moș.

Citit 849 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2021 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.